Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yemen Başbakanı Dağr, kurtarılmış bölgelerde kurulan ve hükümetin kontrolünde olmayan askeri birlikleri orduya dahil edeceklerini açıkladı

SANA (AA) - Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, ülkesinin güneyindeki kurtarılmış bölgelerde kurulan askeri birliklerin Yemen ordusuyla birleştirilmesi kararı aldıklarını duyurdu.

Dağr, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerden kurtarılmış bölgelerde, bölgesel bazda kurulan ve meşru yönetimin denetimi altında olmayan askeri birliklerin birleştirilmesine karar verdik." ifadesine yer verdi.

Bu kararla, kurtarılmış bölgelere mensup ancak siyasi ya da bölgesel soydaşlık gütmeyen bireylerden oluşan birlikler kurmayı hedeflediklerine değinen Dağr, dünyada orduların bu şekilde kurulduğunu belirtti.

Söz konusu birliklerin mevcut şekliyle devam etmesinin güvenlik için tehlike oluşturduğunu kaydeden Dağr, birleştirme işleminin doğudaki Marib'te bulunan birlikleri kapsayıp kapsamayacağı hakkında bilgi vermedi.

Aden ve güneydeki bazı illerin kurtarılmasının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı ve hükümetin kontrolü dışında askeri birlikler kurulmuştu.

Ülkedeki ayrılıkçı Güney Hareketinin kurduğu Güney Geçiş Konseyinden daha önce yapılan açıklamada, güneydeki askeri birliklerin birleştirilmesi ve kuzeydeki birliklerin Aden ile diğer güney illerine geri dönmesini öngören hiçbir kararı tanımayacakları bildirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler