Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Uluslararası Kızılhaç Komitesi heyeti, Taiz'deki tutuklu Husiler ve eski Cumhurbaşkanı Salih yanlılarını ziyaret etti

TAİZ (AA) - Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nden (ICRC) bir heyetin, Yemen'in Taiz kentindeki tutuklu Husiler ve eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarını ziyaret ettiği bildirildi.

ICRC Başkanı Peter Maurer, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, meşru hükümetin, ülkenin güneybatı kesiminde yer alan Taiz vilayetindeki Husiler ve Salih yanlısı tutukluların ziyareti için ilk defa ICRC'den bir heyete izin verdiğini belirtti.

Taiz'de tutuklu Husiler ile Salih yanlılarının ziyaret edilmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Maurer, Yemenli taraflara, ülke genelindeki tutukluların insan hakları örgütleri tarafından ziyaret edilmesine onay verme çağrısında bulundu.

Taiz'deki 17. Piyade Tugayı operasyonlarından sorumlu Tuğgeneral Abduh Hamud es-Sagir de AA muhabirine, ICRC heyetinin çatışmalar sırasında esir düşen Husiler ve müttefikleri Salih yanlılarını ziyaret ettiğini söyledi.

Sagir, ICRC heyetinin ayrıca, Taiz'deki insani durumu da yerinde incelediğini kaydetti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyonun desteklediği meşru hükümet güçleri arasındaki çatışmalar, ülkenin bazı kentlerinde devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :