Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Şebva ilinde düzenlediği hava saldırılarında 18 Husi militanı öldü

MARİB (AA) - Yemen'in doğusundaki Şebva ilinde, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava saldırılarında 18 Husi militanının öldüğü bildirildi.

Halk Direniş Güçleri (HDG) komutanlarından Ahmed el-Masabi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koalisyon güçlerine ait uçakların, Şebva iline bağlı Beyhan ilçesinin batısındaki Mubelga bölgesinde Husilere ait bir devriye birliğini hedef alan iki hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

Görgü şahitleri ve sağlık kaynaklarından saldırılarda 18 Husinin öldüğü bilgisini aldıklarını aktaran Masabi, bölgede Husilere ait kışla ve sahra hastanesinin bulunduğunu kaydetti.

Masabi ayrıca Husilerin bugün Useylan ilçesindeki bir eve yerleştirdikleri bombayı infilak ettirdiğini ifade etti.

Öte yandan Husilere bağlı SABA haber ajansının haberinde, Marib ilinde Husiler ile hükümete bağlı silahlı gruplar arasında tutuklu takası anlaşması yapıldığı ve bu çerçevede iki taraftan 14 kişinin serbest bırakıldığı ileri sürüldü. Ayrıca Marib ilinde son günlerde buna benzer bazı anlaşmalar gerçekleştirildiği belirtildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyonun destek verdiği meşru hükümet güçleri arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :