Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

BM Yemen İnsani Yardım Koordinatörü McGoldrick, Yemen'de 1 milyon 400 bin kişinin alım gücünü tamamen kaybettiğini belirtti

SANA (AA) - Yemen'de iki yılı aşkın bir süredir devam eden savaş nedeniyle 1 milyon 400 bin kişinin alım gücünü tamamen kaybettiği bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick, Sana'da düzenlediği basın toplantısında, kamuda çalışan 1 milyon 200 bin memurun 7 aydır maaşlarını alamadığını, geri kalan 200 bin kişinin ise küçük işletmeler, fabrikalar ile tarım sektöründe çalıştığını ve alım güçlerini tamamen kaybettiklerini söyledi.

Ekonominin, taraflarca baskı unsuru olarak kullanıldığına işaret eden McGoldrick, Merkez Bankasının Aden'e taşınması, memurların maaşlarının ödenmemesi ve bunun yanı sıra bankacılık işlemlerinde karşılaşılan zorlukların bunun göstergesi olduğunu kaydetti.

McGoldrick, BM'nin Yemen'de artan insani ihtiyaçları karşılamak için gerekli fonu bulmada büyük sıkıntı yaşadığını şu ana kadar insani müdahale planının ancak yüzde 20'lik kısmının finanse edildiğini dile getirdi.

McGoldrick, uluslararası camianın yaşananlara sessiz kalmaya devam etmesi durumunda, Yemen'in sorunlara açık bir devletten sorun üreten bir devlete dönüşeceğini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :