Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Kuveyt, Yemen krizinin taraflarını ülkede ağırlamaya hazır

SANA (AA) - Kuveyt Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid El-Carallah, Yemen krizini çözüme kavuşturacak bir formül bulunması durumunda tarafları ülkelerinde ağırlamaya hazır olduklarını açıkladı.

Carallah, Kuveyt Haber Ajansı KUNA'da yer alan açıklamasında, 2016'da 3 ay süren barış görüşmelerine ev sahipliği yapan Kuveyt'in Yemen krizine çözüm bulunmasından yana ve krizin çözümü için formül bulunması halinde tarafları ağırlamaya hazır olduğunu ifade etti.

BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed de dün yaptığı açıklamada, BM'nin, Yemen'de ramazan öncesinde ateşkese varılması için taraflar arasında barış görüşmelerinin yeniden başlamasına çalıştığını duyurmuştu.

Şeyh Ahmed'in Umman Sultanlığının başkenti Maskat'ta Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'i temsil eden bir heyetle ramazan öncesi ateşkes konusunu görüşmesi bekleniyor. Yerel basında, BM'nin daha önceki yol haritasında, "Husilerin başkent Sana'dan çekilmesini" öngören maddenin El-Hudeyde'den çekilmeleri şeklinde yeniden düzenleneceği ihtimali üzerinde duruluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :