Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Aden vilayetindeki adliyenin güvenlik görevlileri, aylardır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle personelin binaya girişini engelledi

ADEN (AA) - Yemen'in Aden vilayetindeki adliyenin güvenlik görevlilerinin, aylardır maaş alamadıkları gerekçesiyle personelin binaya girişine izin vermediği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kerater ilçesindeki adliyede görev yapan güvenlik personeli, 5 aydır maaşlarının ödenmediğini belirterek protesto amacıyla adliyeye girişleri engelledi.

Mahkeme başkanı Fehim el-Hadrami'nin de aralarında olduğu adliye personelinin binaya girişine izin vermeyen güvenlik görevlilerinin, maaşları ödeninceye kadar eylemi sürdürmeye kararlı oldukları belirtildi.

Yemen'de meşru hükümetin çalışmalarını sürdürdüğü geçici başkent Aden'de aylardır maaş krizi yaşanıyor.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve Başbakan Ahmed bin Dağr ile maaş krizinin çözümü için bizzat görüştüğünü ve memurların ikamet ettikleri kentlere bakılmaksızın maaşlarının ödenmesi için bir mekanizma oluşturulmasını istediğini belirtmişti.

Yemen'de Husiler, Eylül 2014'te başlayan çatışmaların ardından başkent Sana başta olmak üzere birçok kenti ele geçirmiş, meşru hükümet bir süre sonra Aden'i geçici başkent ilan etmişti. Hükümet güçleri ile Husiler arasındaki çatışmalar ülkenin birçok bölgesinde iki yıldan uzun süredir devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :