Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Koalisyon güçlerinin Yemen'in kuzeybatı sahili açıklarındaki gemilerine saldırı hazırlığı içindeki 3 tekne ile Cizan'a atılan bir füze engellendi

SANA (AA) - Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Yemen'in kuzeybatı sahili açıklarındaki gemilere saldırı hazırlığı içinde olan Husilere ait 3 tekne ile Cizan kentine atılan bir balistik füzeyi engelledi.

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, koalisyona ait deniz birlikleri, bu güçlere ait gemilere saldırı yapmaya hazırlanan Husilere ait 3 tekneyi Midi Limanı'nda engelledi. Bu teknelerden biri kullanılamaz hale getirildi, biri içindekilerle alıkonuldu, üçüncüsü ise kaçmayı başardı.

Suudi Arabistan Hava Savunma Güçleri ise Yemen topraklarından Cizan kentine doğru atılan bir füzenin engellendiğini ve füzenin atıldığı bölgeye saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Husilere ait tekneler geçen ocak ayında Suudi Arabistan'a ait bir gemiye saldırı düzenlemiş, saldırıda gemi mürettebatından 2'si ölmüş, 3'ü yaralanmıştı. Ekim ayında ise bir Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gemisi kullanılamaz hale getirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :