Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Ülkenin kuzeybatısında yer alan Hacca'da koalisyon güçleri ile hükümet birliklerinin düzenlediği saldırılarda 28 Husi öldü

HACCA (AA) - Yemen'in kuzeybatısında, Suudi Arabistan sınırı yakınlarındaki Hacca ilinde koalisyon güçleri ile hükümet birliklerinin düzenlediği saldırılarda 28 Husinin öldüğü bildirildi.

Beşinci Askeri Bölge Basın Merkezinin sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, hükümete bağlı ordu birliklerinin, Midi ilçesindeki Husi mevzilerini hedef aldığı topçu saldırısında 8 militanın öldüğü ifade edildi.

Koalisyon güçlerinin, Hacca'ya bağlı Hayran ilçesinde düzenlediği iki hava saldırısında ise 20 Husinin öldüğü belirtildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyonun destek verdiği meşru hükümet güçleri arasındaki çatışmalar, bazı kentlerde devam ediyor.

Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan raporlara göre, söz konusu çatışmalarda, 10 bin Yemenli hayatını kaybetti, 40 bini yaralandı ve yaklaşık 3 milyon kişi ise göç etmek zorunda kaldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :