Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yemen Yerel Yönetimler Bakanı Feth, Hudeyde ilindeki 600 diyaliz hastasına yardım çağrısı yaptı

EL-HUDEYDE (AA) - Yemen Yerel Yönetimler Bakanı Abdurrakıb Feth, El-Hudeyde ilindeki 600 böbrek yetmezliği yaşayan hastaya yardım için çağrıda bulundu.

Yemen Haber Ajansı SABA'ya göre, İnsani Yardım Yüksek Kuruluna da başkanlık eden Feth yaptığı açıklamada, sağlık alanında faaliyet gösteren uluslararası kuruluşlara, 2014'ten bu yana Husilerin kontrolündeki ilde bulunan diyaliz merkezine ilaç ve tıbbi malzeme temin etme çağrısı yaptı.

Husilerin ilde uyguladığı ambargo ve insani yardımların girişlerine engel olması nedeniyle diyaliz hastalarının büyük zorluklar çektiğini belirten Feth, Hudeyde'ki diyaliz merkezinin sadece 400 hastaya yetecek kapasiteye sahip olduğunu ancak göç nedeniyle bu sayının 600'e yükseldiğini ifade etti. Feth, hasta sayısının artması ve ilaç stoklarının erimesi nedeniyle hasta kabulü yapamadıklarını vurguladı.

Önceki gün kutlanan Dünya Böbrek Günü'nde Dünya Sağlık Örgütü, Hudeyde'de 600'ü aşkın diyaliz hastasının sağlık hizmetlerinin tam olarak verilememesi nedeniyle sorun yaşadığını duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :