Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Husilerin yola tuzakladığı mayınların patlaması sonucu iki yılda 615 kişi öldü, 942 kişi yaralandı

SANA (AA) - Yemen'de olayların başladığı Mart 2015'ten bu yana Husiler tarafından yola tuzaklanan mayınların patlaması sonucu 615 kişinin öldüğü, 942 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yemenli bazı sivil toplum kuruluşlarını çatısı altında toplayan Yemen İnsan Hakları İhlallerini Gözetleme Komitesi Koalisyonu, Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı İnsan Hakları Konseyine "Yemen'de Mayın Mağdurları" başlıklı rapor sundu.

Raporda, Aden, Taiz ve Marib başta olmak üzere çeşitli vilayetlerde Husilerin yola tuzakladığı mayınların patlaması sonucu 615 kişinin öldüğü, 942 kişinin yaralandığı, yaralılardan 527'sinin engelli durumuna düştüğü kaydedildi.

Husilerin uluslararası yasak mayınları kullandığına işaret edilen raporda, uluslararası toplumdan, bu tür patlayıcıları kullanmaması için Husilere baskı yapması istendi.

Raporda ayrıca Husilerin mayın saldırılarında, yaklaşık 556 sağlık ve eğitim merkezi, ev ve iş yeri ile dükkan ve aracı hedef aldığı belirtildi.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten beri başkent Sana başta olmak üzere birçok bölgede kontrolü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :