Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Beyda ile Şebve'de İHA'larla düzenlenen saldırılarda terör örgütü El-Kaide üyesi olduğu belirtilen 2 kişi öldü- Yemen Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Arab ile ABD'nin Yemen Büyükelçisi Tueller, Riyad'da bir araya geldi

SANA (AA) - Yemen'in El-Beyda ile Şebve illerinde ABD'ye ait olduğu belirtilen insansız hava araçlarıyla (İHA) düzenlenen saldırılarda, terör örgütü El-Kaide üyesi oldukları iddia edilen 2 kişinin öldüğü bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şebve'deki dağlık Es-Said beldesinde, El-Kaide'ye ait olduğu belirtilen silahlı eğitim verilen bir kamp ile El-Beyda'da Nufan beldesindeki bazı binalar İHA'larla hedef alındı.

Bölge sakinleri, söz konusu saldırılarda seyir halindeki örgüt mensubu 2 militanın öldüğünü ifade etti.

Yemen'de ABD'ye ait olduğu belirtilen İHA'ların 5 günden beri düzenlediği hava saldırılarıyla El-Kaide'nin mevzilerini hedef aldığı belirtiliyor.

- Üst düzey yetkililerin buluşması

Öte yandan, Yemen Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Arab ile ABD'nin Yemen Büyükelçisi Matthew H. Tueller'in, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir araya geldiği bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, görüşmede Arab, ülkedeki güvenlik seviyesinin iyileştirilmesi, başta geçici başkent Aden olmak üzere hükümet karşıtı Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarından kurtarılmış bölgelerde hayatın normale dönmesi konularına değindi.

Büyükelçi Tueller ise hükümetin, çatışmalarda hasar gören bölgelerde temel hizmetlerin yenilenmesi kapsamındaki çalışmalarını takdir ettiğini belirterek, ABD'nin meşru hükümetle tüm alanlarda iş birliği ve koordinasyona devam edeceğini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler