Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Enformasyon Bakanlığı ve Gazeteciler Sendikası, BM ile Kızılhaç'a, önceki gece hayatını kaybeden gazeteci Abesi'nin naaşının bağımsız uluslararası bir sağlık ekibi tarafından otopsi yapılmak üzere başkent Sana'dan Aden'e nakledilmesi çağrısında bulundu

ADEN (AA) - Yemen Enformasyon Bakanlığı ve Gazeteciler Sendikası, Birleşmiş Milletler (BM) ile Kızılhaç'a, önceki gece hayatını kaybeden gazeteci Muhammed el-Abesi'nin naaşının bağımsız uluslararası bir sağlık ekibi tarafından incelenmek üzere başkent Sana'dan Aden'e nakledilmesi çağrısında bulundu.

Resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, Enformasyon Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamayla, BM ve Kızılhaç'a, gazeteci Abesi'nin naaşının Sana'dan Aden'e nakledilmesi için harekete geçme çağrısı yaptı.

"Bir anda ve şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden" Abesi'nin ölümünün, Husilerin baskılarından uzakta ve adil bir şekilde incelenmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, Abesi'nin daha önce Bakanlığa bağlı kurumlardan birinde çalıştığı, son günlerinde silah ve petrolle alakalı olarak Husileri suçlayan tehlikeli konularla ilgilendiğini aktardı.

Gazeteciler Sendikası Başkan Yardımcısı Said Sabit Said de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Abesi'nin ölüm sebeplerinin Husiler ve destekçilerinin etkisinden uzakta, bağımsız bir sağlık ekibi tarafından araştırılması konusunda ısrarcı olduklarını ifade etti.

Otopsi işlemlerinin Kızılhaç örgütü tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Said, Husilere de, tayin ettikleri Başsavcı'ya da güvenmediklerini belirtti.

Başkent Sana'da kalp yetmezliğinden öldüğü yönünde açıklamalar yapılan Abesi'nin zehirlenmiş olabileceği iddia ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :