Yemen'deki hava saldırısı

Yemen'deki hava saldırısı

Sana'da taziye merasiminin düzenlendiği binaya yönelik saldırıdaki ölü ve yaralı sayılarına ilişkin çelişkili bilgiler geliyor- Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü 400 kişinin yaralandığını duyururken, Yemen Haber Ajansı SABA ise "450 ölü ve yaralı" olduğunu

SANA (AA) - Yemen'in başkenti Sana'da taziyelerin kabul edildiği bir binaya düzenlenen hava saldırısında ölen ve yaralananların sayılarına ilişkin çelişkili bilgiler geliyor. Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, saldırıda 400 kişinin yaralandığını duyururken, Yemen Haber Ajansı SABA ise "450 ölü ve yaralı" olduğunu bildirdi.

Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'in kontrolünde bulunan Sana'da Husi yanlısı İçişleri Bakanı Celal er-Ruveyşan'ın babasının taziye merasimini hedef alan 2 hava saldırısında yaralanan ve ölenlerin bulunduğu, yaşamını yitirenlerin arasında yerel bir yetkilinin, yaralananlar arasında da savunma ve içişleri bakanlarının bulunduğu belirtildi.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıda 400 kişinin yaralandığını duyurdu ancak ölü sayısıyla bilgi vermedi.

Yemen Haber Ajansı SABA ise 450 ölü ve yaralı olduğunu duyurdu. Ölü ve yaralı sayısıyla ilgili net bilgi paylaşılmadı.

Patlamanın ardından gelen ilk haberlerde sağlık kaynakları, saldırıda "en az 140 kişinin hayatını kaybettiği" bilgisini paylaşmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :