Yemen'deki çatışmalar

Yemen'deki çatışmalar

Hükümet güçleri, başkent Sana'nın doğusundaki dağlık alanda bazı bölgeleri Husilerden geri aldı

SANA (AA) - Yemen'de hükümet güçlerinin, başkent Sana'nın doğusunda şiddetli çatışmaların ardından bazı dağlık bölgeleri Husilerden geri aldığı bildirildi.

Hükümete bağlı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) Sana Basın Merkezi'nden Salih el-Kutaybi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HDG ve ordu birliklerinin başkentin doğusunda sıra dağlardan oluşan Sed Akran bölgesinde operasyon düzenlediğini, şiddetli çatışmaların ardından söz konusu bölgede kontrolün sağlandığını belirtti.

Ayrıca Sefine Dağı'ndaki bazı tepelerin de geri alındığını aktaran Kutaybi, başkentin doğu kırsalında ilerleyen hükümet güçlerinin, Husiler ve müttefiklerine destek yollarını kesmeye yakın olduğunu söyledi.

Kutaybi, çatışmalarda hükümet güçlerinden 3 kişinin hayatını kaybettiği, 5'inin yaralandığı bilgisini verirken, Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarından çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu kaydetti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun destek verdiği meşru hükümet güçleri arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :