Yemen'de Taiz'in en büyük hastanesi "güvenlik gerekçesiyle" kapatıldı

Yemen'de Taiz'in en büyük hastanesi "güvenlik gerekçesiyle" kapatıldı

TAİZ (AA) -Yemen'in Taiz ilindeki en büyük devlet hastanesi Es-Sevra'nın yoğun bakım ünitesine düzenlenen saldırı sonucu 1 yaralının ölmesinin ardından...

TAİZ (AA) -Yemen'in Taiz ilindeki en büyük devlet hastanesi Es-Sevra'nın yoğun bakım ünitesine düzenlenen saldırı sonucu 1 yaralının ölmesinin ardından hastane güvenlik gerekçesiyle kapatıldı.

Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, Taiz'deki Sevra Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesine öğle saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda açılan ateş sonucu yoğun bakımda tedavi gören yaralılardan İshak er-Raziki hayatını kaybetti.

Güvenlik birimlerinin saldırganlara yardım ettiği yönünde şüphelerin olduğunu aktaran yetkililer, olayın ardından hastanenin güvenlik gerekçesiyle kapatıldığını belirtti.

Olayın hastalarda büyük bir panik ve korkuya neden olduğunu ifade eden yetkililer, bu saldırının ilk olmadığını daha önce de hastanedeki personelin benzer saldırılara maruz kaldığını söyledi.

Saldırıda hayatını kaybeden yaralı Raziki'nin abisi Muhammed de Kardeşi ile arasında husumet bulunan bir grubun Taiz'in güneyindeki El-Mukatara bölgesinde silahlı çatışmaya girdiğini, olayda karşı taraftan bir kişinin öldüğünü, kardeşinin de yaralanarak yoğun bakıma kaldırıldığını hatırlattı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler