Yemen'de Hudeyde "afet bölgesi" ilan edildi

Yemen'de Hudeyde "afet bölgesi" ilan edildi

Hudeyde Valisi Ebu Gays:- "Hudeyde, gıda güvencesi seviyesinin düşmesi, darbeci Husiler ve Salih yanlılarının kontrolündeki ilçelerde kıtlık olması nedeniyle afet bölgesi oldu"

SANA (AA) - Yemen'de Kızıldeniz sahil şeridinde yer alan El-Hudeyde kentinin gıda güvencesi yoksunluğu ve kıtlık nedeniyle afet bölgesi ilan edildiği bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Hudeyde Valisi Abdullah Ebu el-Gays, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlediği basın toplantısında, "Hudeyde, gıda güvencesi seviyesinin düşmesi, darbeci Husiler ve Salih yanlılarının kontrolündeki ilçelerde kıtlık olması nedeniyle afet bölgesi oldu." ifadelerini kullandı.

Hudeyde sakinlerinin 2 yıldan uzun süredir kıtlık ve aşırı yoksulluk mağduru olduğunu, halkın büyük çoğunluğunun yoksulluk sınırının altında yaşadığını belirten Ebu Gays, bunlara rağmen kentin çevre illerden 300 binden fazla sığınmacıyı kabul ettiğine değindi.

Ebu Gays, yerel yönetimin, uluslararası, yerel ve bölgesel insani yardım kuruluşlarına kenti kıtlık felaketinden kurtarmaları için çağrı yaptığını vurgulayarak, şu bilgileri paylaştı:

"Sağlık kuruluşları Et-Tahita ilçesinde kıtlık ve yetersiz beslenme vakaları gözlemledi. Buna ek olarak birçok ilçede gıda ve ilaç güvencesi yok ve gelir kaynakları kesilmiş durumda. Bu da fakirlik sınırın altında yaşayan halkın yükünü artırıyor. Yerel yönetim aylık olarak 351 bin gıda paketi, 100 bin kişilik sıcak yemek ve bunlara ek olarak yetersiz beslenme sorunu olan çocuklar için süt ve ilaç ihtiyacı olduğunu bildirdi. Diyaliz, sıtmayla mücadele ve kanser merkezi olan hastanelerin tıbbi gereçlere ihtiyacı var."

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Yemen nüfusunun yüzde 80'inin (21 milyon) insani yardıma ihtiyacı var.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :