Yemen'de ayrılıkçı Güney Hareketinden "referandum" ilanı

Yemen'de ayrılıkçı Güney Hareketinden "referandum" ilanı

ADEN (AA) - Yemen'de ayrılıkçı Güney Hareketinin kurduğu "Siyasi Geçiş Konseyi", güney illerde referandum yapılacağını duyurdu. "Siyasi Geçiş Konseyi"...

ADEN (AA) - Yemen'de ayrılıkçı Güney Hareketinin kurduğu "Siyasi Geçiş Konseyi", güney illerde referandum yapılacağını duyurdu.

"Siyasi Geçiş Konseyi" Başkanı Aydarus ez-Zubeydi, Yemen'de özel bir televizyon kanalında yayınlanan röportajında, güney illerde Yemen'in birliğiyle ilgili referandum hazırlığında olduklarını söyledi.

Zubeydi, referandumun hangi illeri kapsayacağı ve diğer ayrıntılarıyla ilgili bilgi vermedi.

Güneyde İngiltere sömürgesinin bitiren 14 Ekim 1963 devriminin yıl dönümü dolayısıyla yarın bazı etkinliklerin düzenleneceğini belirten Zubeydi, Aden'in Mualla ilçesindeki programlar sırasında önemli bir sürprizin açıklanacağını duyurdu.

Yemen'in kuzeyi Osmanlı Devleti'nden ayrılarak 1 Kasım 1918'de bağımsızlığını kazanmış, güneyi ise 30 Kasım 1967'ye kadar İngiliz sömürgesi olarak varlığını sürdürmüştü. 22 Mayıs 1990'da ise (Kuzey) Yemen Arap Cumhuriyeti ve (Güney) Yemen Halk Cumhuriyeti, "Yemen Cumhuriyeti" adı altında birleşme kararı almıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :