Yemen'de alıkonulan gazeteciler

Yemen'de alıkonulan gazeteciler

Yemen Gazeteciler Sendikası:"10 meslektaşımızın sağlık durumundan kendilerini alıkoyan Husiler sorumludur"

SANA (AA) - Yemen Gazeteciler Sendikası, bir yıl önce alıkonulan ve 30 gündür açlık grevindeki 10 gazetecinin sağlık durumundan Husilerin sorumlu olduğunu belirtti.

Sendika, 10 gazetecinin Sana'da Husiler tarafından kaçırılmasının üzerinden bir yıl geçmesi nedeniyle yayımladığı yazılı açıklamada, Husilerin gazetecileri bilinmeyen bir yerde tuttuğunu ifade ederek, 30 gündür açlık grevindeki meslektaşlarının sağlık durumundan endişeli olduklarını kaydetti.

Gazetecilerin serbest bırakılması ve bir yıldır maruz kaldıkları kötü muameleye son verilmesi istenilen açıklamada, "10 meslektaşımızın sağlık durumundan kendilerini alıkoyan Husiler sorumludur." denildi. Sendika, gazetecilerin serbest bırakılması kapsamındaki çalışmalarının devam ettiğine dikkati çekti.

Sendika üyesi Hasan el-Fakih ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Husilerin bir yıl önce gazetecileri kaçırmasını, terör eylemi olarak nitelendirerek, "Kaçırılan meslektaşlarımız, fiziksel ve psikolojik eziyetlere maruz bırakıldı. Ayrıca korkunç bir uluslararası sessizliğin ortasında 30 gündür açlık grevine devam ediyorlar." şeklinde konuştu.

Fakih, konunun birinci derece insanlık meselesi olduğunu ve acilen meslektaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

Husiler, 9 Haziran 2015'te Sana'da 10 gazeteciyi kaçırmıştı. Alıkonuldukları sırada maruz kaldıkları "kötü muamele"yi protesto etmek için 30 gün önce açlık grevine başlayan gazetecilerin aileleri, yakınlarının grevden kısa bir süre sonra bilinmeyen bir yere nakledildiğini söylemişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :