Yemen'de 26 Eylül devriminin yıl dönümü

Yemen'de 26 Eylül devriminin yıl dönümü

Halk, 26 Eylül 1962 devriminin 54'üncü yıl dönümünü kutladı

TAİZ (AA) - Yemen'de 26 Eylül 1962 devriminin 54'üncü yıl dönümü münasebetiyle Taiz ve Marib kentinde kutlamalar yapıldı.

Marib ve Taiz kentlerinde halk, Mütevekkili Krallığı'na karşı yapılan 1962 devriminin yıl dönümü kutladı.

Her yıl başkent Sana'daki Tahrir Meydanı'nda yakılan kutlama meşalesi, bu yıl Marib'de Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Ali el-Magdişi tarafından yakıldı.

Kutlamalara, Başbakan Yardımcısı ve Sivil Hizmetler Bakanı Abdulaziz Cebbari ile bazı siyasi ve askeri yetkililer de katıldı.

Taiz'de de Cemal Caddesi'nde çıkan vatandaşlar, ellerinde Yemen bayrakları ile havai fişekler eşliğinde devrimin yıl dönümünü kutladı.

- Cumhurbaşkanı Hadi'nin mesajı

Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Yemen resmi ajansı SABA'da yer alan açıklamasında, "1962 yılında bugün dünya, asırlar boyunca Yemen'in üzerine kabus gibi çöken Mütevekkili Krallığı'nın enkazı üzerine kurulan cumhuriyetin doğuşuna tanık oldu." ifadelerini kullandı.

Ülkedeki olaylara değinen Hadi, "İran'ın mezhepsel projesinin özgür Yemen halkı arasında yeri yok. Yemenlilerin iki yıldır verdiği mücadele, bütün bölgeyi hedef alan bu komplo projesinin başarıya ulaşmasının önüne geçti." görüşüne yer verdi.

Yemen'de 26 Eylül devrimi, Mütevekkili Krallığı'na karşı 1962 yılında başladı. 1962-1970 yılları arasında Mütevekkili yanlıları ile Cumhuriyetçiler arasında çıkan iç savaşı Cumhuriyetçiler kazandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :