Yemen müzakerelerinin yeniden başlaması

Yemen müzakerelerinin yeniden başlaması

Cumhurbaşkanı Hadi:- "Ülkede barışın sağlanması, Husilerin silahlarını bırakması, siyasi sürecin yeniden başlaması ve ulusal diyalog görüşmelerinde alınan ve halkımızın da onay verdiği kararların uygulanması için müzakerelere katılacağız"

SANA (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, hükümet heyetinin 18 Nisan'da Kuveyt'te yapılması beklenen müzakerelere barışın sağlanması için katılacağını söyledi.

Yemen haber ajansı SABA'nın haberine göre, Hadi, yardımcısı Muhsin el-Ahmar ve Başbakan Ahmed bin Dağr'ın da katılımıyla Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da hükümet heyetiyle görüşme gerçekleştirdi.

Hadi görüşmede, "Ülkede barışın sağlanması, Husilerin silahlarını bırakması, siyasi sürecin yeniden başlaması ve ulusal diyalog görüşmelerinde alınan ve halkımızın da onay verdiği kararların uygulanması için müzakerelere katılacağız" dedi.

Hadi ayrıca, Yemen halkına karşı taşıdıkları ahlaki ve insani sorumluluktan hareketle ülkede barış ve esenliğin hakim olmasını istediklerini ifade etti.

BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed, daha önce yaptığı açıklamada, müzakerelerin, geri çekilme, silahların teslimi, güvenlik düzenlemeleri, siyasi çözüm ile mahkum ve tutukluların serbest bırakılması için bir komite kurulmasıyla birlikte 5 konu üzerinde yürütüleceğini kaydetmişti.

Yemen'de müzakerelerin yeniden başlaması ve çatışmaların durması konusunda tarafların anlaştığını belirten Veled Şeyh Ahmed, BM'de düzenlediği basın toplantısında, ülke genelinde çatışmaların durması kararının 10 Nisan gece yarısı itibarıyla başlayacağını, 18 Nisan'da da tarafların katılımıyla Kuveyt'te müzakerelerin yeniden başlayacağını açıklamıştı.

Yemenli taraflar arasındaki müzakerelerin birinci ve ikinci turu BM gözetiminde İsviçre'de gerçekleşmiş ancak anlaşma sağlanamamıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler