Yemen hükümetinde kısmi revizyon

Yemen hükümetinde kısmi revizyon

SANA (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin kabinede kısmi değişiklik yaptığı bildirildi.Resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre...

SANA (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin kabinede kısmi değişiklik yaptığı bildirildi.

Resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Hadi, kabinede iki bakanın görevini karşılıklı olarak değiştirirken, yeni bakan yardımcıları ve anayasa mahkemesi başkanı atadı.

Buna göre Uluslararası İşbirliği ve Planlama Bakanlığına Muhammed Said es-Saidi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığına Muhammed Abdulvahid el-Meytimi getirildi.

Salim Muhammed Ahmed Selman'ın Sanayi ve Ticaret Bakanı Yardımcısı, Muhsin Asker'in İnsan Hakları Bakanı Yardımcısı, Abdullah Ahmed el-Ud'un Petrol Bakanlığının gaz işlerinden sorumlu vekili olmasına karar verildi.

Ayrıca Yemen'in Kahire Büyükelçisi olarak görevlendirilen Cumhurbaşkanlığı Ofis Müdürü Muhammed Marim yerine Abdullah el-Uleymi Bavezir atandı.

Öte yandan Anayasa Mahkemesi Başkanlığına Hammud Abdulhamid el-Hettar, İbb ili valiliğine ise Husilere ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarına destek verdiği iddia edilen Abdulvahid Salah yerine Abdulvehhab Seyf el-Vaili getirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :