Yemen Başbakanı Bin Dağr Mısır'da

Yemen Başbakanı Bin Dağr Mısır'da

Başbakan Bin Dağr:- "Yemen'deki meşru yönetim, devletin darbecilerden geri alınması için yeniden müzakere masasına oturmaya hazırdır"

KAHİRE (AA) - Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerle yeniden müzakere masasına oturmaya hazır olduklarını söyledi.

Bin Dağr, Mısır ziyaretini tamamlamadan önce devlet televizyonuna verdiği röportajda, ülkesindeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Yemen'deki meşru yönetim, devletin darbecilerden geri alınması için yeniden müzakere masasına oturmaya hazırdır." diyen Bin Dağr, Kuveyt'te Yemenli taraflar arasında 100 gün süren müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanmasından Husileri sorumlu tuttu.

Bin Dağr, Husilerin Birleşmiş Milletler'in (BM) sunduğu önerileri kabule yanaşmadığını ifade etti.

Kuveyt'te BM ara buluculuğunda yapılan Yemen barış müzakerelerinin 6 Ağustos'ta askıya alındığı bildirilmişti.

BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, Kuveyt'te düzenlediği basın toplantısında, "Kuveyt'ten ayrılacağız ancak barış müzakereleri sürüyor." ifadesini kullanarak, "mekik turları" diye nitelediği görüşmelerin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad ve Yemen'in başkenti Sana'da başlayacağını belirtmişti.

Müzakerelerin, daha sonra belirlenecek yerde bir ay içinde yeniden başlayacağını dile getiren Ahmed, müzakerelerin 4'üncü turuna ev sahipliği yapması için Kuveyt'ten hiçbir talepte bulunulmadığını ancak Kuveyt'in de seçenekler arasında olduğunu kaydetmişti.

Ahmed, müzakerelere katılan taraflardan bir ay içinde belirlenecek yerde diyalog masasına dönecekleri konusunda garanti aldığını söylemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler