YEE'den Detroit Dünya Belediye Başkanları Konferansı'nda Türkiye tanıtımı

YEE'den Detroit Dünya Belediye Başkanları Konferansı'nda Türkiye tanıtımı

Yunus Emre Enstitüsü Washington DC Ofisi tarafından ebru ve kaligrafi sanatları uygulamalı olarak gösterildi, Türkiye ekonomisi ve kurulabilecek ticari iş birlikleri hakkında bilgi verildi

WASHINGTON (AA) - ABD'de düzenlenen Detroit Dünya Belediye Başkanları Konferansı'nda, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Washington DC Ofisi tarafından Türkiye'nin kültürel ve ekonomik unsurlarını aktarılarak ülke tanıtımına katkı sağlandı.

YEE Washington DC Ofisi görevlileri, Michigan eyaletinin en büyük kenti Detroit'te gerçekleştirilen uluslararası etkinlikte belediye başkanlarına Türkiye'yi anlattı.

Dünyanın çeşitli şehirlerinden gelen 250'den fazla belediye başkanı, iş adamı, ticaret uzmanı ve girişimcinin yer aldığı programda katılımcılara ebru ve kaligrafi sanatlarının en nadide örneklerini uygulamalı olarak gösteren YEE görevlileri, büyük beğeni topladı.

Program boyunca Türk kültürünün yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden yatırımcılar ve belediye başkanlarına Türkiye ekonomisi ve kurulabilecek ticari iş birlikleri hakkında da bilgilendirmeler yapıldı.

Kısa süre önce resmi olarak faaliyete başlayan YEE Washington Ofisi, Türkçe kurslarının yanı sıra Türk kültürüne ait öğeleri gösteren çalışmalarıyla da Amerikalılardan ilgi görüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :