YEE Kaliforniya Üniversitesinde Türkiye'yi anlattı

YEE Kaliforniya Üniversitesinde Türkiye'yi anlattı

Yunus Emre Enstitüsü Washington DC temsilcileri, Kaliforniya Üniversitesi Irvine Kampüsü'nde düzenlenen "Kültürel Diplomaside Küresel Yaklaşımlar" sempozyumuna katıldı

WASHINGTON (AA) - Kaliforniya Üniversitesi Irvine Kampüsü'nde uluslararası eğitim haftası kapsamında düzenlenen "Kültürel Diplomaside Küresel Yaklaşımlar” isimli sempozyuma Türkiye’yi temsilen Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Washington DC temsilcileri katıldı.

Türkiye’nin yanı sıra İtalyan Kültür Enstitüsü ve Japon Vakfının da katıldığı programda kültürel diplomasinin önemi ve geleceği konuşuldu.

Türkiye’yi temsilen "Kültürel Diplomaside Küresel Yaklaşımlar" sempozyumuna katılan YEE yetkilileri, enstitünün kültürel diplomasi kapsamında dünya genelinde yaptığı çalışmaların yanı sıra Türkiye'nin son dönemde insani yardım alanında gösterdiği başarılı çalışmalara dair örnekleri de katılımcılarla paylaştı.

Program boyunca YEE Washington Ofisi Müdürü Halid Bulut, Türk-Amerikan ilişkilerinde kültürel diplomasi ve Yunus Emre Enstitüsünün önemine dair açıklamalarda bulundu. Bulut, YEE ile üniversite arasında gelecek dönemde gerçekleştirilecek kültürel faaliyetlerle Türk kültürünün ABD'nin batı yakasında da tanıtılmasına katkı sağlanacağını belirtti.

Ayrıca programa katılan öğrencilere "Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu" programının tanıtımı yapılarak, Türk kahvesi ve lokumu ikram edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :