Yazdığı kitap geliriyle film çekecek

Yazdığı kitap geliriyle film çekecek

Gözyaşı’nın mimarı Haşim Akten, bir kitap yazdığını ve bu kitabın geliriyle hikâyesi Konya olan bir sinema filmi çekeceğini belirterek “Birkaç yıl içinde tekrar Konya’dayım. Haşim abiniz geliyor. Gözyaşı FM yine sizlerle beraber olacak” müjdesini verdi.

 

Gözyaşı Geceleri, 7 yıl aradan sonra “Aşk Bir Güneşe Benzer” adlı programıyla 24 Nisan Çarşamba günü Konya seyircisiyle buluştu. Skeç ve oyunların senaryosunu Can Ahmed’in yazdığı gecede, Peygamber aşkı dile geldi ve ekseriyeti kadınların oluşturduğu salonda duygulu anlar yaşandı.

Gecede bir konuşma yapan Gözyaşı’nın Mimarı Haşim Akten, “Konya’yı çok özledik. Yüreğimiz dolu dolu geldik. Bize bu salonu tahsis eden Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı’na ve diğer oda başkanlarına en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Cenab-ı Allah onlara başarılar versin. Anadolu’yu dolaştık Yunus’casına. Mevlâna diyarındayız. Gözyaşı da Mevlâna’nın yanında filizlendi. 32 yılı geride bıraktık. Bir değil, bin umutla geldik size” dedi.

yazdigi-kitap-geliriyle--(1).jpg

BİZİM YOL GÖSTERENİMİZ AŞKTIR

Abdurrahman Öksüz Hoca’nın her Cuma Sultan Selim’de, ellerini açarak “Yâ Rabbi! Nesillerimizi imansızlık belâsından, dinsizlik belasından koru. Yâ Erhamer Rahimiyn. Yâ Erhamer Rahimiyn. Yâ Erhamer Rahimiyn” diye dua ettiği hatırlatan Akten, “Müslümana para değil, aşk lâzım. Aşk bir güneşe benzer. Isıtır içinizi yakar. Aydınlatır bizi bambaşka oluruz. Aşkla baktık mı hayata başkalarının göremediklerini görürüz. Âşıkların dili gönül dilidir. Her ne varsa ilimde bir kîyl-ü kal imiş. Şu âlemde gerçek sadece aşk imiş. Mevlâna’nın dediği gibi “biz bu yolda yürümekten korkmayız. Çünkü bizim yol gösterenimiz aşktır.” dedi.

yazdigi-kitap-geliriyle--(3).jpg

BİRKAÇ YIL İÇİNDE KONYA’YA DÖNECEĞİM

Akten, 32 yıllık hatıralar ile başından geçen olayları bir kitapta topladığını ve kötü hatıraları yazarken bir kap krizi geçirdiğini ifade ederek şunları söyledi: “Konya’dan neden gittin? Haşim abinin kaç eşi var? Sille yolundaki evimizde kapıyı çalıyor kadın. Ayşe Hanım kapıyı açıyor. Kadın eşime soruyor: Haşim Hocanın ikinci eşi hangi evde oturuyor? Yuvamı yıkacak! Haşim Hocanın süt banyosu yaptığı evini bilen var mı? Haşim Hoca paraları topladı, kaçtı gitti!”nin de cevabı var bu kitapta. Yazdım hepsini. Bu kitaptan elde edilen parayla bir sinema filmi yaşanmış olayları beyaz perdeye yansıtacağım. Sıkıntıda olanlar için ve herkes için çekeceğim. Ben de sıkıntıdayım. Sıkıntılarımı hallettikten sonra inşallah birkaç yıl içerisinde tekrar Konya’dayım. Haset eden hasetçilerin de haberi olsun. Haşim abi geliyor. Ve inşallah Gözyaşı FM yine sizlerle beraber olacak. Kitap Ramazan’ın ilk günlerinde çıkacak. Bu kitabın geliriyle ibretlik bir film çekeceğim. Daha sonra bir film daha. Savaş açıyorum! Bizim kültürümüzü ve maneviyatımızı altüst eden bütün dizilere, Amerikan’ın Hollywood’una… Sen kimsin? Ben Ebabil Kuşlarının ağzındaki taşım!”

yazdigi-kitap-geliriyle--(4).jpg

Etiketler :