Yazar Mehmet Alagaş Hakk'a yürüdü

Yazar Mehmet Alagaş Hakk'a yürüdü

Fikirleri, çalışmaları ve kitaplarıyla Türkiye’de birçok gencin yetişmesine vesile olan Mehmet Alagaş hoca tedavi gördüğü hastanede 68 yaşında Hakk'a yürüdü

Türkiye'de 80'li yılların başlangıcından bu yana İslam muhabbetinin şirkten arındırılması Tevhidi bilincinin yakalanması ve sürdürülmesinde yazdığı eserlerle önemli katkısı olan düşünür ve yazar Mehmet Alagaş (Said Hakim), 68 yaşında tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 

Kendi adı ve Said Hakim ismiyle kaleme aldığı kitaplar ve çıkardığı İnsan Dergisi 1980-1990'lı yıllarda gençlerin çokça okuduğu ve istifade ettiği yayınlardı.

mehmett.jpg

İnsan Dergisi kurucusu Yazar Mehmet Alagaş, İzmir'de, 28 Şubat tarihinde aort damarında oluşan yırtık nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Ameliyatın ardından yoğun bakımda tedavisi süren Alagaş, bu sabah hayatını kaybetti.

Alagaş'ın okurları ve sevenleri sosyal medya platformlarından yayınladığı mesajlarla onu ve Müslüman gençliğe katkılarını yad ederek taziyede bulundu.

1953 yılında İzmir'in Basmane semtinde dünyaya gelen Mehmet Alagaş, Cumaya 5 Kala, Din Gerçeği ve İslam, Aynalar ve İnsanlar, Dünden Bugüne Şeytan ve Dostları, Rabbani Yol ve Sünnetullah, Şafak Mektupları, Kadının Onuru, Alnımdaki Işık, Taş, 2012 ve İki Deniz Arası, Cumali, İşaret Yazıları, Kur'an'a Yönelirken, Yaşama Fırsatı, Rahmete Yolculuk, Kimlik Tercihi, Kişiye Özel, Dünden Bugüne Şeytan ve Dostları, İki Fecr Arasında, Müteşabih Müslümanlar, Temel Konularda Kur'an Öğretisi, Beklenen Müslümanlara Yaratılış ve İnsanlık Tarihi, Şeytanizme Rağmen İslami Uyanış, Sona Son Kala, Tartışılan Sorular, Tevhid ve Şirk, Tutsak, Vahdete 7 Adım, 23 Mesele, Divane, Tapusuz Süleyman, Yoldaki Musibetler gibi birçok esere imza atan Alagaş, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde konferanslar verdi. 

Resim

Merhum Mehmet Alagaş'ın cenazesi bugün Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından İzmir'de defnedildi.

Resim

Resim 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum