Yaz Kur’an Kursları Öncesi Din Görevlilerine Eğitim Semineri

Yaz Kur’an Kursları Öncesi Din Görevlilerine Eğitim Semineri

Konya'nın Bozkır ilçesinde 2025 yılı Yaz Kur'an Kurslarında görev alacak imam-hatip, müezzin kayyım ve Kur'an Kursu öğreticilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi. Seminere Konya İl Müftülüğü Başvaizi Mehmet Güneş de katıldı.

Konya’nın Bozkır ilçesinde, 2025 yılı Yaz Kur’an Kurslarında görev alacak din görevlileri için eğitim semineri düzenlendi. Bozkır Müftülüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen seminer, Müftülük toplantı salonunda yapıldı.

“Geleceğimizin Teminatı Olan Yavrularımıza Doğru Bilgiyi Aktarmalıyız”

Seminerde konuşan Konya İl Müftülüğü Başvaizi Mehmet Güneş, Yaz Kur’an Kurslarının çocuklar ve gençlerin dini ve milli değerleri öğrenmelerindeki rolüne dikkat çekti. Güneş, "Geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza doğru bilgiyi aktarmak için fedakarca çalışmalıyız" diyerek, din görevlilerinin üstleneceği sorumluluğa işaret etti.

Eğitim Metotları ve Öğrenciye Yaklaşım Konuları Ele Alındı

Seminerde, Yaz Kur’an Kurslarında uygulanacak eğitim metotları, ders içerikleri ve öğrenciye yaklaşım stratejileri üzerine sunumlar yapıldı. Programda katılımcıların soruları cevaplandırıldı, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Temel Dini Bilgilerin Yanı Sıra Ahlaki Değerler de Verilecek

Yaz döneminde açılacak Kur’an Kurslarında, çocuklara temel dini bilgilerin yanı sıra ahlaki değerlerin kazandırılması hedefleniyor. Eğitim semineri bu doğrultuda görev alacak tüm din görevlilerine rehberlik etmeyi amaçladı.

Katılım Yoğundu

Bozkır Müftülüğü tarafından organize edilen seminere, ilçede görev yapan imam-hatipler, müezzin kayyımlar ve Kur’an Kursu öğreticileri yoğun katılım sağladı. Program, başarı temennileriyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.