Yaz-kış 16 derece: Gören hayran kalıyor

Yaz-kış 16 derece: Gören hayran kalıyor

Antalya'nın İbradı ilçesinde bulunan Altınbeşik Mağarası, dünyanın 3. büyük yeraltı gölü mağarası olup, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülüyor.

Antalya'nın İbradı ilçesinde, Ürünlü Mahallesi'ne sadece 4 kilometre mesafede yer alan ve 2 bin 500 metre uzunluğundaki Altınbeşik Mağarası, doğa meraklılarını kendine çekiyor. Bu muhteşem mağara, içerisinde beyaz renkli kalın traverten oluşumları barındırarak görsel bir şölen sunuyor.

Yaz-kış 16 derece: Gören hayran kalıyor

Üç katlı yapısıyla dikkat çeken mağaranın yaklaşık 200 metresi ziyaretçilere açık. Mağaranın bazı bölümlerinde su derinliği 40 metreye kadar ulaşırken, ziyaretçiler İbradı Belediyesi'nin düzenlediği bot turlarıyla turkuaz renkteki suların üzerinde gezinti yapma imkanı buluyorlar.

Yaz-kış 16 derece: Gören hayran kalıyor

Yıl boyunca 16 derece sabit sıcaklıkta olan mağara, sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyenler için de mükemmel bir seçenek sunuyor. Altınbeşik Mağarası, doğal güzelliği ve huzur veren atmosferiyle her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

İbradı Belediye Başkanı Hatice Sekmen, mağaranın giderek artan bir ilgiyle karşılandığını belirterek, Altınbeşik Mağarası'nın dünyanın 3. büyük yeraltı gölü mağarası olduğunu ve eşsiz güzelliğe sahip olduğunu vurguladı. Sekmen, özellikle pandemi sonrası doğa ve alternatif turizmin öneminin arttığını ifade ederek, İbradı'nın turizmdeki potansiyeline güvenlerinin tam olduğunu dile getirdi.

Yaz-kış 16 derece: Gören hayran kalıyor

İbradı Belediyesi'nin işlettiği mağarada hizmet veren Yılmaz Özdoğan, ziyaretçi sayısının her geçen yıl arttığını ve özellikle geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda günlük bin ziyaretçiye ulaşıldığını belirtti. Mağaranın çevresinde 600'den fazla bitkinin bulunduğunu ve birçok yaban hayatına ev sahipliği yaptığını da vurguladı.

Yaz-kış 16 derece: Gören hayran kalıyor

Turizm rehberi Metin Girişken ise Polonyalı turistlerin İbradı bölgesine olan ilgisine dikkat çekerek, Altınbeşik Mağarası'nın herkesin görmesi gereken bir yer olduğunu söyledi.

Antalya'nın İbradı ilçesinde bulunan Altınbeşik Mağarası, doğal güzellikleri ve alternatif turizm olanaklarıyla bölgenin önemli bir destinasyonu haline gelmiş durumda.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler