Yaz Gençlik Kampları'nda ilk 6 dönem başvuruları sonuçlandı

Yaz Gençlik Kampları'nda ilk 6 dönem başvuruları sonuçlandı

- Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl 11 dönemlik düzenlenen Yaz Gençlik Kampları'nda ilk 6 dönemin başvuru sonuçları açıklandı


ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Yaz Gençlik Kampları'nda, ilk 6 dönemin başvuru sonuçları açıklandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, her yıl 11 dönem halinde düzenlenen kamplarda 11 Haziran-1 Ağustos tarihleri arasındaki ilk 6 dönemin başvuru sonuçları belli oldu. Başvuru yapanlar arasında, geçen yıl olağanüstü hal nedeniyle iptal edilen kamp dönemlerine katılım hakkı kazandığı halde gidemeyenlerle şehit ve gazi yakını olan gençlerin atamaları, doğrudan gerçekleştirildi.

Kamp atamalarında, aile aylık net geliri 1.404 liranın altında olanlara, 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde takdir belgesi alanlara, Gençlik Merkezi üyelerine, 2 yıl başvurduğu halde kampa gitmeye hak kazanamayanlara, yaşadığı şehrin köy ve kırsalında ikamet edenlere öncelik tanındı.

Katılımın ücretsiz olduğu 36 gençlik kampına katılacakların ulaşım dahil bütün ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacak. Ayrıca, katılımcı gençlerin tamamına, yolculukları ve kamplarda geçirdikleri günler için seyahat ve sağlık sigortası yapılarak, teminatlar çerçevesinde sağlık hizmeti de verilecek. Ayrıca son 5 dönemi kapsayan yaz gençlik kampları için başvurular 10 Temmuz'a kadar yapılabilecek.

Yaz Gençlik Kampları'nda ilk 6 dönem başvuru sonuçları, http://kampbasvuru.gsb.gov.tr adresinden öğrenilebilecek. Kamplara katılmaya hak kazananların, başvuru belgesini, gitmeye hak kazandığı kamp döneminin başlama tarihinden en geç 7 gün öncesine kadar gençlik merkezlerine giderek onaylatması gerekiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :