"Yaz aylarında kişisel olarak evlerimizde su tasarruflarını artırmalıyız"

"Yaz aylarında kişisel olarak evlerimizde su tasarruflarını artırmalıyız"

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, "Yaz aylarında kişisel olarak evlerimizde su tasarruflarını...

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, "Yaz aylarında kişisel olarak evlerimizde su tasarruflarını artırmalıyız." dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarında özellikle karasal iklimin yaşandığı bölgelerde yağışların azaldığını söyledi.

Yağışların azaldığı dönemlerde su kaynaklarının debisinin düştüğünü hatırlatan Aydın, "Yağmurun az yağdığı dönemlerde su tasarrufu çok önemlidir. Yaz aylarında kişisel olarak evlerimizde su tasarruflarını artırmalıyız." dedi.

Su tasarrufu sağlayabilmek için birtakım önlemlerin alınması gerektiğini belirten Aydın, şöyle devam etti:

"Mutfak ve banyolarda kullandığımız su armatürlerinin suyu fışkırtacak şekilde olmasına önem göstermeliyiz. Çünkü bu durum az suyla işimizi görmemizi sağlayacaktır. Çamaşır ve bulaşık makinesi eskimiş ya da değiştirecek olanlar varsa bunların su ve elektrik tasarrufunun maksimum olduğu makineleri tercih etmelidir. Sebze ve meyvelerimizi çeşmenin altında sürekli akan suda değil bir kaba koyduğumuz suda yıkamak da tasarrufu sağlayacaktır. Yaz aylarında havaların ısınmasıyla insanlar genellikle duşa girerek serinlemeyi tercih ediyor. Ancak bunun dozunu kaçırıp 15-20 dakika duşta kalmak da haliyle fazla suyun boşa gitmesine yol açıyor."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :