Yaylaya "iftarlık ve sahurluk" servisi

Yaylaya "iftarlık ve sahurluk" servisi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, bin 800 rakımlı Aydos Yaylası'nda kalan ve geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaşlara, Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince her gün ücretsiz "iftarlık ve sahurluk" götürülüyor- Derneğin yayla g

ANKARA (AA) - HÜSEYİN YİĞİNER - Ankara'nın Çubuk ilçesindeki bin 800 metre rakımlı Aydos Yaylası'nda kalan ve geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaşlara, iftar ve sahur için her gün ücretsiz sıcak yemek ulaştırılıyor.

Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin yayla geleneğini yaşatmak ve yaygınlaştırmak amacıyla başlattığı uygulama, yaylada geçimlerini hayvancılıkla sağlayan vatandaşları memnun ediyor.

Dernek Başkanı Osman Şahbudak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor şartlarda yaşamlarını sürdüren yaylacılara ramazan boyunca iftar ve sahur için 4 çeşit yemek götürdüklerini söyledi.

Şahbudak, yaylacılığı yaşatmak, geliştirmek ve özendirmek için bir dizi çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek bu çerçevede şimdilik sadece Aydos Yaylası'na yemek ulaştırabildiklerini belirtti.

İmkanlarının el vermesi halinde diğer yaylara da yemek götüreceklerini anlatan Şahbudak, şöyle konuştu:

"Yukarı Çavundur Mahallesi geçimini hayvancılık ve meyvecilikle sağlayan bir yerleşim yeridir. Bu nedenle hayvancılığın bu bölgede yapılabilmesi için yaylacığın yaşatılması gerekiyor. Biz de dernek olarak 'Nasıl bir katkı verebiliriz?' diye düşünürken, yaylacılara ramazan ayı boyunca sıcak yemek verelim istedik. Mahallede dernek binasında yapılan yemekleri bir araçla günlük iftardan önce Aydos Yaylası'na götürüyoruz. Yaylada bir noktaya yemekleri koyuyoruz ve yaylacılar ellerinde kaplarla oraya geliyor, hem iftarlıklarını hem de sahurda yiyecekleri kadar yemeklerini, ekmeklerini alıyor."

- Yaylacılar hizmetten memnun

Yaylada hayvancılıkla uğraşan vatandaşlardan Neriman Boz da yaylada yaşayanların daha çok yaşlı olduğunu aktararak burada hayvancılık yaptıklarını ve günlerinin büyük bir kısmını yoğurt, peynir ve tereyağı yaparak geçirdiklerini dile getirdi.

Boz, yemek servisinin kendileri için büyük bir hizmet olduğunu vurgulayarak "Allah razı olsun gün boyu oruçlarımızı tutuyoruz, akşam da buraya geliyoruz yemeğimizi alıp gidiyoruz. Sebep olandan da verenden de Allah razı olsun. Hafta sonları çocuklar geliyor, diğer günler burada yalnızız." dedi.

Ailesini ziyaret için Aydos Yaylası'na gelen Kamile Önemli de yapılan hizmetten duyduğu memnuniyeti anlatarak şunları kaydetti:

"Yaylada yaşayan vatandaşlar için çok iyi bir hizmet olmuş. Allah razı olsun verenlerden, getirenlerden. Akşama kadar işle, hayvanlarla uğraştıkları için yoruluyorlar, yorgunluğun üzerine bir de yemek yapmakla uğraşmıyorlar."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :