Yaylada ilk iftar

Yaylada ilk iftar

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Temeke Yaylası'nda konaklayan göçerler, kıl çadırda oruçlarını açtı

BİNGÖL (AA) - Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Temeke Yaylası'nda konaklayan göçerler, kıl çadırda ilk iftarlarını yaptı.

Akşam saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü yaylalarda kurdukları kıl çadırlarda yaşamlarını sürdüren göçerler, zor hayat koşullarına rağmen ibadetlerini ihmal etmiyor.

Elazığ'da ikamet eden ve kışı Şanlıurfa'da, yaz aylarını da Temeke Yaylası'nda geçiren göçer Akalın ailesi, ramazan ayının ilk iftarını yüksek rakımlı yaylada yaptı.

Ali Akalın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 aile aynı yaylada kaldıklarını belirterek ilk iftarda yaylada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Geçimlerini hayvancılıkla sağladıklarını aktaran Akalın, şöyle konuştu:

"Allah'a çok şükür bu sene de ramazana kavuştuk. İlk iftarımızı açıyoruz. Yaylada hayat zor ama güzel. Koyunlarımızı otlatıyoruz, günde iki sefer sağıyoruz. Kışın Şanlıurfa'dayız, yazın Bingöl Karlıova'ya geliyoruz. Burada 4 ev ve 3 sürü vardır. Baba, oğullar ve kardeşler, hepimiz aynı aileyiz. Yayla güzel, serindir, suları soğuktur."

Çoban Orhan Akalın da oruç açmak için sürüyü çadırların yanına getirdiklerini ve burada sağdıklarını ifade ederek iftarın ardından hayvanları tekrar otlatmaya götüreceklerini dile getirdi.

Akalın, gece hayvanları otlattıkları için sahurlarını da dışarıda yaptıklarını kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :