Yavuz Sultan Selim Köprüsü Açılış Töreni

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Açılış Töreni

Başbakan Yıldırım: (2)- "29 Mayıs 2013'te, burada bu köprünün temelini attık. 11. dönem Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Bey ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu o büyük günde dedik ki 'bu köprü 3 yılda bitecek.' 2 yıl sonra gazetenin bir

İSTANBUL (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "29 Mayıs 2013'te, burada bu köprünün temelini attık. 11. dönem Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Bey ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu o büyük günde dedik ki 'bu köprü 3 yılda bitecek.' 2 yıl sonra gazetenin birinde, 'köprüden geriye 2 tane kule kaldı...' Bugün o başlıkları atanlar, gelsinler İstanbul'un köprüsünü görsünler." dedi.

Başbakan Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul'un kıtaları, medeniyetleri, kültürleri birbirine bağlayan "köprüler şehri" ve 79 milyonun özeti, eşsiz bir şehir olduğunu söyledi.

Açılışı yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün sadece bir köprü değil aynı zamanda bir sanat eseri, bir mühendislik harikası, dünyanın en geniş köprüsü, üzerinden demiryolu geçen en uzun köprü olduğunu aktaran Yıldırım, katılımcılara "En güzel eserleri, en güzel köprüleri, Marmaray gibi tünelleri yapmak da size yakışır, sizin evlatlarınıza yakışır, Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına yakışır." şeklinde seslendi.

Yıldırım, köprünün temelinin 3 yıl önce atıldığını anımsatarak, "Değerli İstanbullular, 29 Mayıs 2013'te, burada bu köprünün temelini attık. 11. dönem Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Bey ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu o büyük günde dedik ki 'bu köprü 3 yılda bitecek.' 2 yıl sonra gazetenin birinde, 'köprüden geriye 2 tane kule kaldı...' Bugün o başlıkları atanlar, gelsinler İstanbul'un köprüsünü görsünler. Yavuz Sultan Selim'i görsünler." diye konuştu.

"Türkiye sizinle gurur duyuyor" tezahüratlarına, "Biz sizinle gurur duyuyoruz" karşılığını veren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O büyük padişah ne diyor biliyor musunuz? 'Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklıksa ölüme götürür.' Eğer biz korksaydık, bu aziz millet korksaydı, 15 Temmuz gecesi bir daha aydınlanmayacaktı ama Recep Tayyip Erdoğan, 'inin meydanlara' dedi, 79 milyon indi meydanlara ve Türkiye'nin geleceğini aydınlattınız. Allah sizden razı olsun. Bu köprüyü yapmaya karar verirken, Cumhurbaşkanımızla üzerinde çok düşündük. En az 3 ay, güzergahları beraber inceledik, 'oradan mı olsun, buradan mı olsun, güneyden mi olsun, kuzeyden mi olsun', 4 tane güzergah inceledik. Sonunda en doğru yeri bulduk. İşte Boğaz'ın en kuzeyinde, Karadeniz'in girişinde, bu tarihi eseri, bu mühendislik harikasını İstanbul'a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli hemşehrilerim, bu köprü sadece İstanbul'a hizmet etmiyor. Bu köprü, Uzakdoğu'dan, Çin'den yola çıkıp Londra'ya kadar giden tarihi İpek Yolu'ndaki bütün yolculuklara hizmet ediyor. Bu insanlığı birbirine bağlayan ve medeniyetleri birbiriyle buluşturan en güzel eserlerin başında geliyor."

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yarın hizmete gireceğini belirten Yıldırım, "Köprünün özelliği şu, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen bütün kamyonlar, otobüsler, tırlar artık yarından sonra şehir içine giremeyecek. Hepsi 'Yavuz' diyecek, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecekler. Böylece İstanbul'un trafiği, biraz daha rahatlayacak. Bir uçtan da Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçince, hemen önlerine Osmangazi çıkacak. Oradan da Körfez'i geçecekler, ver elini Bursa, ver elini İzmir... 'Yol medeniyettir' dedik yollara düştük. 14 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye'ye 18 bin kilometrenin üzerinde yeni bölünmüş yol yaptık. Ülkemizin, milletimizin hızlı tren hayalini, gerçeğe dönüştürdük. Havayolunu halkın yolu yaptık. Akıl yollarıyla yurdun her köşesini donattık. Neden yaptık? Çünkü biz, ülkemizi seviyoruz, milletimizi seviyoruz. Halka hizmet Hakka hizmettir diyoruz. Bunun için yaptık." şeklinde konuştu.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler