Yatağan'daki özelleştirme karşıtı eylem

Yatağan'daki özelleştirme karşıtı eylem

Üniversiteli Beşiktaşlılar Muğla Grubu, Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinin özelleştirilmesine karşı, iş yerlerini terk etmeme kararı alan işçileri ziyaret etti

MUĞLA (AA) - Üniversiteli Beşiktaşlılar (Üni BJK) Muğla Temsilcisi Çetin Özçetin'in de arasında bulunduğu taraftar grubu, Yatağan Termik Santrali önünde eylem yapan işçilere destek verdi.

Özçetin ve grup üyeleri, özelleştirmenin ardından alıcı firmanın iş yerlerini devraldığı yönündeki duyumlar üzerine, santral ve kömür işletmelerinin girişini kapatarak, iş yerlerini terk etmeme kararı alan enerji ve maden işçilerini ziyaret etti.

Ziyaret sırasında işçilere hitaben konuşan Üni BJK Muğla Temsilcisi Çetin Özçetin, Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinin özelleştirilmesiyle burada çalışan işçilerin birçok hakkının ellerinden alınacağını savundu. Beşiktaşlılar olarak bu durumun bilincinde olduklarını ifade eden Özçetin, özelleştirmeye karşı tek ses olmak için arkadaşlarıyla Yatağan'a geldiklerini söyledi.

Santral ve kömür işletmelerinde çalışan işçilerin başlattığı iş yerlerini terk etmeme eylemine destek verdiklerini belirten Özçetin, "Buraya öğrenci ve Beşiktaşlı kimliği ile geldik. Ülkedeki hiç bir haksızlığa ve adaletsizliğe sessiz kalmadığımız gibi özelleştirme ve talana da sessiz kalmayacağız. Bundan sonraki süreçte de Yatağan işçisinin yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Özçetin'in konuşmasının ardından grup, işletmenin girişinde iş yerlerini terk etmeme eylemini sürdüren işçilerle bekleyişlerini sürdürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :