"Yaşayan Kütüphane, Okuyan Çocuklar" Projesi

"Yaşayan Kütüphane, Okuyan Çocuklar" Projesi

SİVAS (AA) - Sivas'ta, "Yaşayan Kütüphane, Okuyan Çocuklar" Projesi kapsamında, Sivas İl Özel İdaresinin, Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğinin ve...

SİVAS (AA) - Sivas'ta, "Yaşayan Kütüphane, Okuyan Çocuklar" Projesi kapsamında, Sivas İl Özel İdaresinin, Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğinin ve Dost Eli Derneğinin katkılarıyla Ahmet Türkseven İlk ve Ortaokulunda oluşturulan kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında "Yaşayan Kütüphane" Projesi adıyla, Ahmet Türkseven İlk ve Ortaokuluna kütüphane kazandırdı. Okul içinde kütüphane yapılmak üzere ayrılan bölümün duvarları üniversite öğrencileri tarafından boyanarak yenilendi. Dolaplar, masalar ve perde ile yeni bir görünüme kavuşan kütüphaneye, İl Özel İdaresinin katkıları ile 800'e yakın yeni kitap kazandırıldı.

Açılış töreninde konuşan proje sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Hatice Güngör Seyhan, "Öğrencilerimiz topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında bir dönem boyunca buraya gelerek güzel bir kütüphane oluşturdular. Kendilerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Kütüphanenin oluşturma sürecinin her aşamasında mutluluk duyduğunu belirten Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Selda Sercan ise projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Okul Müdürü Sebahattin Eker de okullarına kazandırılan kütüphaneden dolayı mutlu olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Üniversitede okuyan öğrencilerimiz dezavantajlı bölgede bulunan öğrencilere yönelik bir kütüphane çalışması yapmayı planlamışlar. Bu projeyi bizim okulumuzda hayata geçirdiler. Bizler de elimizden geldiğince arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştık. Bu proje kapsamında Sivas İl Özel İdaremiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve hayırsever vatandaşlarımız, öğrencilerimize destek verdiler. Güzel bir çalışma sonucunda okulumuz şirin bir kütüphaneye kavuştu. Emeği geçen herkese öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum."

Kütüphane açılış törenine, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ayhan Bülbül, Dost Eli Derneği Başkanı Hüseyin Akpolad ve projede yer alan öğrenciler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :