"Yaşama Yol Ver" kampanyası

"Yaşama Yol Ver" kampanyası

Kırşehir'de ambulans hizmetlerinin sağlıklı yürütülmesi için farkındalık çalışmaları yürütülüyor

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Sağlık Müdürü Selçuk Büyüker, ambulans hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde sunulabilmesi için "Yaşama Yol Ver" kampanyası kapsamında çeşitli çalışmalar yapıldığını söyledi.

Büyüker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırşehir merkez ve ilçelerinde Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde 15 istasyonda 208 personel, 28 ambulans ve 1 UMKE aracıyla hizmet verdiklerini belirtti.

İl genelinde günlük 63, 2016 yılının 11 ayında 24 bin 808 vakaya müdahale edildiğini ifade eden Büyüker, "Kasım ayında 2 bin 57 vakaya müdahale yapıldı. Bu sene 9 kişi helikopter ambulansla Ankara'daki hastanelere taşındı. Vakalarlara ulaşma hızımız kentsel vakalarda ilk 10 dakikada yüze 100, kırsalda ise ilk 30 dakikada yüzde 100." dedi.

Sağlık Bakanlığının "Yaşama Yol Ver" kampanyası çerçevesinde, ambulanslara yönelik farkındalık oluşturmak ve vatandaşları bilgilendirmek için çalışmalar yaptıklarını anlatan Büyüker, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımıza uyarıcı broşürler dağıtıyoruz. Özellikle ambulansların sirenleri açık halde vakaya giderken ya da dönerken trafikte yol verme ile alakalı. Ambulansları lambaları yanık şekilde siren çalarak seyir halinde gördüklerinde telaş yapmadan kendi güvenliklerini sıkıntıya düşürmeden, kazaya mahal vermeden kontrollü şekilde müsait bir yere çekip önünü açmalarını talep ediyoruz. 112 Acil Çağrı Merkezini gereksiz yere meşgul etmeyen ve ambulanslara yol veren vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Farkındalık oluşsun diye proje kapsamında yerel ve ulusal basınımızda bilgilendirme çalışmalar yapıyoruz. 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin öneminin anlatılmasıyla ilgili 8 tane ilkokulumuzda öğretmenlere, çocuklarımıza ve velilerine etkinlik düzenledik. Şehir merkezinde bez afişler asıldı ve broşürler dağıtıldı. Yeşil Kırşehirsporlu futbolcularımız maça afişle çıktı ve taraftarlar 112 Acil Sağlık Hizmetleri ile ilgili tezahürat yaptı."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :