Yasa dışı sınır geçişleri

Yasa dışı sınır geçişleri

Sınırları yasa dışı yollardan geçmeye çalışan bin 140 kişi yakalandı- Mardin'in Nusaybin ilçesinde hudut emniyet görevindeki güvenlik güçlerine, PKK/PYD kontrolündeki Suriye topraklarından açılan ateşe verilen karşılık sonucu bir terörist etkisiz hale get

ANKARA (AA) - Yasa dışı yollardan sınırları geçmeye çalışan bin 140 kişi yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli sınır olaylarına ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından dün gün içinde, yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan bin 9, Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı.

Yine yasa dışı yollarla Irak'tan Türkiye'ye geçme teşebbüsünde bulunan 53 kişi, İran'dan Türkiye'ye geçmeye çalışan bir ve Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 73 kişi yakalandı.

- Bir terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığının dün meydana gelen yurt içi önemli olaylara ilişkin duyurusuna göre de Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda, birer adet RPG-7 roketatar ve Dragunov keskin nişancı tüfeği, G-3 piyade tüfeği, silah üstü dürbün, el yapımı patlayıcı, 3 adet pil bloğu ve 100 metre kablo ele geçirildi.

Nusaybin'de hudut emniyet görevindeki güvenlik güçlerine yönelik, PKK/PYD kontrolündeki Suriye topraklarından açılan ateşe misliyle mukabele kapsamında karşılık verilmesi sonucu, bir terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık edenlere yönelik operasyonda da bir kalaşnikof piyade tüfeği ve buna ait üç şarjörle 87 adet fişek ele geçirildi, terör örgütü iş birlikçisi bir kişi gözaltına alındı. Aynı bölgede güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, bir roketatar mühimmatı belirlenerek imha edildi.

Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :