Yasa dışı geçişler denetimlerle azaldı

Yasa dışı geçişler denetimlerle azaldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin denetimlerini artırması ve başarılı operasyonlar sayesinde yasa dışı göçte büyük oranda düşüş yaşandı- Sahil Güvenlik unsurları, Ege Denizi ve Akdeniz'de şubat ayında 719 göçmen ile 5 organizatörü yakaladı

İZMİR (AA) - RAMAZAN ERCAN - Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin denetimlerini artırması ve başarılı operasyonları sayesinde yasa dışı göçte büyük oranda düşüş yaşandı.

Ege Denizi ve Akdeniz'de geçen yılın şubat ayında yakalanan 8 bin 747 göçmen sayısı, bu yılın aynı ayında 719'a düştü.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ülkelerindeki çeşitli sorunlardan dolayı Türkiye'ye sığınan ve buradan da Avrupa'ya geçmek isteyen göçmenlerin "tehlikeli yolculukları", başta Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri olmak üzere Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerini artırması, başarılı operasyonlara imza atması sonrasında her geçen gün azalıyor.

Ege Denizi ve Akdeniz üzerinden Yunan adalarına geçmeye çalışan göçmenlerin 2015'te zirve yapan tehlikeli yolculuklarında Mart 2016'dan itibaren yüzde 90'lara yaklaşan oranda azalma yaşanırken, bu düşüş eğilimi şubat ayında yüzde 92'ye yükseldi.

- Yasa dışı göçte sona doğru

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, şubat ayında 19 düzensiz göç olayında 719 göçmen ile 5 organizatörü yakaladı. Bu rakam geçen yılın aynı ayında ise 8 bin 747 olarak gerçekleşti. Geçen yıl şubat ayında Ege Denizi'nde 38 kişi, bindikleri deniz aracının batması sonucu boğularak ya da hipotermi nedeniyle hayatını kaybederken bu rakam Şubat 2017'de "bir" olarak gerçekleşti.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin Şubat 2017'de jandarma ve emniyet ile gerçekleştirdiği operasyonlarda da 295 göçmen denize açılamadan yakalandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :