Yarıyıl tatili sona erdi

Yarıyıl tatili sona erdi

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yelkenci:- "Artık öğretmenle öğrenci arkadaş gibi eğitim sürecini devam ettiriyor. Bu noktada veliler ve eğitim yöneticileri olarak, öğretmenlerimize destek olmamız gerekir"- "Bugünü yakalamış bir eğitim sisteminin yarın için

İSTANBUL (AA) - İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, artık öğretmenle öğrencinin arkadaş gibi eğitim sürecini devam ettirdiğini belirterek, "Bugünü yakalamış bir eğitim sisteminin yarın için çok daha başarılı sonuçlar vereceğine inanıyorum." dedi.

Yelkenci, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin başlaması dolayısıyla Bağcılar'daki Abdullah İbni Mektum Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nda düzenlenen törene katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 15 Temmuz konulu videonun gösterildiği törende konuşan Yelkenci, Türk milletinin tarih boyunca 7 düvele karşı mücadele ettiğini söyledi.

Şehitlerin makamının belli olduğunu vurgulayan Yelkenci, "Peygamberimiz kucağını açmış, onları bekliyor. Dolayısıyla onlara bir şey söylemek bizim haddimize değil. Sadece çok güzel birer örnek olarak bu milletin önünde duruyorlar. Biz de onların bu şehadetinin kutlu olmasını dilemekten başka bir şey söyleyecek durumda değiliz." diye konuştu.

Yelkenci, eğitim-öğretimde ikinci dönemin hayırlı olmasını dileyerek, şunları kaydetti:

"Abdullah İbni Mektum, Peygamberimizin ashabından görme engelli bir sahabe, ona ithafen verilmiş bir isim. Burası özel eğitim okulumuz. Özel eğitimde özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği yolda bakanlığımızın büyük hassasiyetiyle ve yine Sayın Valimizin bu konuya gösterdiği büyük önemle İstanbul'da çok güzel işler yapılmakta olduğunu özellikle belirtmek isterim. Geçen yıl 7 özel eğitim okulunu eğitim öğretim hayatına kazandırdık. Bu yıl da şu anda devam eden 7 özel eğitim okulunu da en kısa sürede bitirip, eğitim öğretim hayatına kazandırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."

İstanbul'da özel eğitim okullarında 9 bin 500, özel eğitim sınıflarında da 10 bin 500 olmak üzere 20 bin öğrencinin özel eğitimden yararlandığını belirten Yelkenci, 45 bin öğrencinin de kaynaştırma eğitiminden faydalandığını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Yelkenci, özel eğitim alanındaki toplumsal iş birliğinin önemini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Nasıl ki ekonomik anlamda bizim inancımızda zekat bütün toplumun beraberce, iş birliği içinde kalkınmasını sağlayan bir müessesedir, özel eğitime yapılan yatırım da aynı zekat gibi birbirimize yardımcı olmamız gereken alanlardan biridir. Biz, özel eğitim gereksinimi duyan öğrencilere toplum olarak hep beraber el atarsak, bu noktada bu öğrencilerimizin velilerini rahatlatmış olur, onlara karşı borcumuzu ödemiş oluruz. Bu bakış açısıyla ve aynı zamanda özel eğitime özen göstermek, özel eğitim gereksinimli öğrencilerimize sahip çıkmak, kucak açmak bizim kendi insanlığımızı tamamlamak açısından da önemli bir gelişim alanıdır."

- "İstanbul'daki öğrenci sayısı Avrupa'daki 7 ülke nüfusundan fazla"

İstanbul'da 6 bin 127 okulda 2 milyon 785 bini örgün, 310 bini açık öğretimde olmak üzere 3 milyondan fazla öğrencinin olduğunu belirten Yelkenci, şu bilgileri verdi:

"Resmi ve özel okullardaki eğitim personelimizin toplamı da 165 bin. Bunlar çok büyük sayısal veriler. Bu noktada İstanbul'un öğrenci sayısı itibarıyla Avrupa'daki 7 ülkenin nüfusundan daha büyük bir öğrenci sayısına sahip olduğunu söylememiz, İstanbul'un eğitim işlerinin ne kadar büyük olduğunun göstergesidir. Özellikle devletimiz, hükümetimiz, bakanlığımız ve belediyelerimiz ki burada özellikle Bağcılar Belediyesi eğitime çok büyük katkıda bulundu. Buradaki örnekte olduğu gibi yapılan yatırımlarla fiziksel anlamda büyük atılım sağlandı eğitim alanında ama bunun yanında niteliğe yönelik de çok büyük çalışmaların yapıldığını ve sonuçlar alındığını da belirtmek isterim. Özellikle mesleki ve din eğitimi alanlarında yapılan çalışmaları anmak gerekir. Tematik meslek liseleri, İstanbul'un mesleki-teknik eğitime kazandığı bir projedir. Okul-sanayi iş birliği İstanbul modeli. Sadece bu modelle sektörden mesleki ve teknik eğitime 73 milyon liralık kaynak sağladığımızı belirtmek isterim. Yine din eğitimi alanında açılan imam hatip okullarımız, çok büyük bir gelişim kat ederek, her alanda fen bilimleri, sosyal bilimler ve sanat programı uygulayarak, bu noktada eğitim sistemimizde kendi yerlerini almış olduklarını görüyoruz."

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, nesillerin önceden 20 yılda bir değiştiği inancının artık geçerli olmadığını, artık yılda bir nesiller arasında farklılık olduğunu anlattı.

Özellikle öğrencileri tanımanın çok önemli olduğunu vurgulayan Yelkenci, "Çok hızlı öğrendiklerini, bilgiye çok hızlı ulaştıklarını, bunu farklı bir şekilde yorumladıklarını ve artık farklı bir yerde durduklarını, öğretmenleriyle çok daha kolay anlaşabildiklerini ve öğretmenlerinin de onlara olumlu bir şekilde yaklaştıklarının farkında olmamız gerekir. Artık öğretmenle öğrenci arkadaş gibi eğitim sürecini devam ettiriyor. Bu noktada veliler ve eğitim yöneticileri olarak, öğretmenlerimize destek olmamız gerekir. Bugünü yakalamış bir eğitim sisteminin yarın için çok daha başarılı sonuçlar vereceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Abdullah İbni Mektum Özel Eğitim ve Uygulama Okulu tanıtım videosu gösterildi. Aşık Veysel İlkokulu 3. sınıf ve özel eğitim sınıfı öğrencileri işaret diliyle şarkı söyledi, 1. sınıf öğrencileri halk oyunu gösterisi sundu.

Abdullah İbni Mektum Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan "Engelleri Birlikte Aşalım" gösterisinde öğrenciler, "Engel olma yardım et", "Her birey engelli adayıdır", "Tek vatan", "Tek Bayrak", "Tek millet", "Tek devlet" yazılı dövizleri taşıdı ve Türk bayrağı açtı.

Yelkenci, törene katılan Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi ve temsili ders zilini çaldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :