Yargıtayın MHP'nin olağanüstü kurultay kararını onaması

Yargıtayın MHP'nin olağanüstü kurultay kararını onaması

MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ:- "MHP kurultay delegelerinin büyük bir bölümünün verdiği imzalar doğrultusunda olağanüstü kurultayını gerçekleştirmek ve tüzük değişikliği yaparak, yeni Genel Başkanı seçmek üzere önemli bir adım attı. Bu karar Türkiye'de

ERZURUM (AA) - MHP'de genel başkanlığa adaylığını açıklayan muhaliflerden Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Yargıtayın Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını onamasına ilişkin, "Bu karar Türkiye'de bütün siyasi baskılara rağmen, yargının en azından bir bölümünün nasıl hukuk devleti inancını yaşattığının çok önemli bir göstergesi oldu." dedi.

Özdağ, Erzurum'daki bir otelde gazetecilere yaptığı açıklamada, Yargıtayın Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını onamasına ilişkin, değerlendirmelerde bulundu.

MHP kurultay delegelerinin büyük bir bölümünün verdiği imzalar doğrultusunda olağanüstü kurultayı gerçekleştirmek ve tüzük değişikliği yaparak yeni genel başkanı seçmek üzere, önemli bir adım atıldığını ifade eden Özdağ, şöyle konuştu:

"Bu karar Türkiye'de bütün siyasi baskılara rağmen yargının en azından bir bölümünün nasıl hukuk devleti inancını yaşattığının çok önemli bir göstergesi oldu. Biz yakından bu süreci endişeli olarak izledik. Çünkü değişik siyasi makam ve mevkilerin bu süreci etkilemek için nasıl yargı üzerinde değişik yöntemlerle baskılar uyguladığını gözlemledik. Sonuç konusunda bir kez daha iç rahatlığıyla 'Ankara'da hakimler var' diyebiliyoruz. Çünkü bu hakimler siyasi baskılara, direnç güçlerinin olduğunu göstererek sadece MHP' de bir kongrenin gerçekleşmesinin önünü açmadılar. Aynı zamanda Türk halkının Türkiye'de hukukun olduğuna dair inançlarının olduğunu güçlendirmiş oldular. Bundan dolayı MHP'de genel başkan adayı ve siyasetçi olarak değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yurttaşı olarak kendilerine teşekkür ediyorum."

Özdağ, Yargıtayın Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını onamasının ardından, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'ni olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı alındığını açıklamasına ilişkin ise "Bundan dolayı Genel Başkana kurultayın önünü açtığı için teşekkür ediyorum. İnşallah MHP kurultayını yapacak ve iktidara doğru yürüyecek." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :