Yargıtay Başkanı Cirit:

Yargıtay Başkanı Cirit:

''Bizim millet olarak özelliklerimiz var. Ekmeğimizi paylaşmayı, karnı aç olanın karnını doyurmayı, açıkta kalanın evini yapmayı bilen bir milletiz''

BALIKESİR (AA) - Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, ''Bizim millet olarak özelliklerimiz var. Ekmeğimizi paylaşmayı, karnı aç olanın karnını doyurmayı, açıkta kalanın evini yapmayı bilen bir milletiz.'' dedi.

Cirit, Ayvalık'ta katıldığı bir iftar programında, Ayvalık'ın dünyanın tanıdığı marka şehir olduğunu söyledi.

İftar programına kimsesiz ve yetim çocukların da davet edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Cirit, şunları kaydetti:

''Bizim millet olarak özelliklerimiz var. Ekmeğimizi paylaşmayı, karnı aç olanın karnını doyurmayı, açıkta kalanın evini yapmayı bilen bir milletiz. Bütün tarih boyunca da böyle oldu. Birçok milletlerin yanı sıra bizim milletimizin bu kadirşinaslığı, bu iyilikseverliği bütün dünyaya örnektir. Bu yüzden de bu milletin bir mensubu olmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz. Ben de birkaç kez bu çocuklarla yapılan bu organizasyona katılmıştım. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Geçmişe baktığımızda, sosyal ve ekonomik imkanlarımız daha sınırlı olduğundan 10-15 yıl önce cadde ve sokaklarda sokak çocuklarımız vardı. Hamdolsun şimdi o çocuklar sıcak yuvalara kavuşturuldu. Bu durum ülkemiz için önemli bir aşamadır.''

İftar yemeğine, Ayvalık'ta çeşitli ilkokul ve ortaokullarda eğitim gören 58 çocuğun yanı sıra Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Yargıtay Daire Başkanları, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve vatandaşlar katıldı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler