Yardımeli Derneği'nden Yetim Eğitim Projesi

Yardımeli Derneği'nden Yetim Eğitim Projesi

Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği, 18 ülkede Yetim Eğitim Projesi'ni hayata geçirecek

İSTANBUL (AA) - Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği, yardım faaliyetleri kapsamında, Türkiye, Filistin/Gazze, Bangladeş, Pakistan, Moritanya, Somali, Sudan, Suriye, Etiyopya, Bosna, Lübnan, Makedonya, Moğolistan, Kazakistan, Azerbaycan, Afganistan, Irak ve Ürdün'de Yetim Eğitim Projesi'ni hayata geçirecek.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, sayıları 250 milyondan fazla olan yetimler, sahip çıkılmadığı takdirde toplumdan uzak, eğitim ve öğrenim haklarından mahrum, hayatın zorlukları karşısında dirençsiz bir yaşam sürüyor.

Çeşitli mihraklarca istismar edilen yetimler için oluşturulan proje, başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede uygulanacak.

Proje, yetime yardım etmenin ve sahip çıkmanın insanlığın görevi olduğunu ve kötü yaşam koşulları karşısında kaybolan her bir yetimden insanlığın sorumlu olduğunu hatırlatmaya çalışıyor. Proje aynı zamanda yetimlerle empati kurabilmek, onların hayatlarına küçük de olsa izler bırakabilmek açısından değer taşıyor.

İlk aşamada 18 ülkeyi kapsayacak projenin ilk etapta Türkiye, Filistin/Gazze, Bangladeş, Pakistan, Moritanya, Somali, Sudan, Suriye, Etiyopya, Bosna, Lübnan, Makedonya, Moğolistan, Kazakistan, Azerbaycan, Afganistan, Irak ve Ürdün'de uygulanması planlanıyor.

Dernek, proje ile her bir bağışçının bir yetime düşen bağış miktarı ile 10 ayrı yetimi desteklemeyi ve bağışçının dünyanın her yerinden 10 ayrı yetimden dua almasını, bir yetimin de 10 farklı ailesi olmasını hedefliyor.

Bir yetim grubunun bir aylık bağış miktarı 110 lira, bir yıllık bağış miktarı ise bin 320 lira olarak belirlendi.

Bağışlar, yetimlerin eğitim masrafları için kullanılacak ve yetimlerin sosyal topluma daha rahat kazandırılmasını sağlayacak.

Bağışçılar yetim durumlarını ve bilgilerini www.yardımeli.org.tr adresi üzerinden takip edebilecek ve yetimler hakkında bilgi sahibi olabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :