Yardım kolilerinin satıldığı iddiası

Yardım kolilerinin satıldığı iddiası

Karşılıksız çek vererek bir gıda firmasından aldığı ramazan kolilerini düşük fiyata marketlere sattığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, karşılıksız çek vererek bir gıda firmasından aldığı ramazan kolilerini düşük fiyata marketlere sattığı öne sürülen şüpheli tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kendisini iş adamı olarak tanıtan U.Y'nin, ihtiyaç sahiplerine dağıtacağını söyleyerek bir gıda firmasından aldığı bin 100 "ramazan kolisi" karşılığında verdiği 180 bin lira değerindeki 2 çekin karşılıksız çıktığını belirledi.

Şüphelinin yakalanması için çalışma başlatan polis, U.Y'nin ayrıca Eyüp'te bir emlak ofisi açtığını ve ev satacağı söyleyerek birçok kişiden 40 bin lira ön ödeme alıp izini kaybettirdiğini tespit etti.

Ekipler, 31 Temmuz'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda, U.Y. ile Y.K. ve M.B.S'yi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan U.Y. tutuklandı, Y.K. ve M.B.S. adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Güvenlik kamera kayıtlarında, şüphelinin karşılıksız çekle aldığı ve bir markete düşük fiyata sattığı ramazan kolilerini kamyonetle marketin depo girişine getirdiği ve işçilerin yardımıyla içeri taşıdığı görülüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :