Yarbay Ali Tatar'ın mezarında buluştular
FETÖ’nün yürüttüğü Ergenekon sürecinde hakkında yöneltilen suçlamalar sonrası yaşamına son veren Deniz Kurmay Yarbay Ali Tatar, vefatının 16’ncı yılında Ankara’da mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.
Deniz Kurmay Yarbay Ali Tatar, Ergenekon ve Balyoz davaları sürecinde “Ergenekon Terör Örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.
Tatar, 5 Aralık 2009 tarihinde “Amirallere Suikast” soruşturması kapsamında tutuklandı. 10 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Tatar hakkında, tahliyeden üç gün sonra yeniden tutuklama kararı çıkarıldı.
Bu kararın ardından Ali Tatar, ailesine bir mektup bırakarak yaşamına son verdi.
Mezarı başında anma programı düzenlendi
Ali Tatar için vefatının 16’ncı yılında mezarı başında anma töreni düzenlendi. Törene, eşi Nilüfer Tatar, kardeşi Ali Tatar, yakınları, silah arkadaşları, Hüseyin Can Güner ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Anma programında mezarına karanfiller bırakıldı ve saygı duruşunda bulunuldu.
Anma töreni sessizlik içinde tamamlandı
Herhangi bir konuşma yapılmadan gerçekleştirilen tören, duygu dolu anlara sahne oldu. Katılımcılar, Ali Tatar’ın anısını yaşatmak için mezar başında bir süre bekledi. Tören, sessizlik ve saygı çerçevesinde sona erdi.

