Yaralı eşekler tedavi için İstanbul'a gönderildi

Yaralı eşekler tedavi için İstanbul'a gönderildi

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince İstanbul'a gönderilen ikisi kazada yaralanan üç eşek İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinde tedavi edilecek ve kontrolden geçirilecek

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından "Umut" ve "Arap" adı verilen yaralı eşekler tedavi için İstanbul'a gönderildi. "Umut" ve "Arap" ile İstanbul'a doğru yola çıkan bir vatandaşın sahiplendiği "Boncuk" isimli eşek de diğerlerinin tedavi edileceği İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinde kontrolden geçirilecek.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, yapılan görevlendirmenin ardından sokak hayvanlarına yönelik örnek çalışmalarını sürdürüyor.

Yürütülen çalışmalar kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezindeki ikisi kazada yaralanan üç eşek tedavi ve kontrol amaçlı İstanbul'a gönderildi.

Karayolu ile İstanbul'a gönderilen eşeklerden, kazada yaralanan "Umut" ve "Arap" İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinde tedavi edilecek. Bir vatandaşın sahiplendiği "Boncuk" ise aynı fakültede kontrolden geçirilecek.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, belediye bünyesinde hizmet veren Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezinin örnek çalışmalar yaptığını belirtti.

"Şehrimizdeki her canlı bizim için önemli. Özellikle sokakta yaşayan ve sahibi olmayan hayvanları daha çok önemsiyoruz." diyen Yaman, bu nedenle barınağı atıl durumdan modern bir merkeze dönüştürdüklerini vurguladı.

Yaman, merkezde son teknoloji ile hizmet verildiğine işaret ederek, "Mesai arkadaşlarımın özverili çalışmalarıyla kısa sürede çevre illerden buraya sokak hayvanlarını kabul ettik." dedi.

Merkezde görevli veteriner hekim Mehmet Ali Akın da yaralı eşeklerin İstanbul'da yapılacak tedavi sonrası sağlığına kavuşacağına inandıklarını belirtti.

Hayvanların 30 saat sürmesi beklenen yolculuk esnasında 3 saatte bir dinlendirileceğini dile getiren Akın, "Merkezimize bütün çevre illerden hayvanlar geliyor. Kedi ve köpek gibi hayvanları son teknoloji ile tedavi ediyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :