Yaralı bulunan Kırgız kadın için yardım kampanyası

Yaralı bulunan Kırgız kadın için yardım kampanyası

Antalya'da yol kenarında ağır yaralı halde bulunan ve uzun süren tedavisinin ardından yoğun bakımdan çıkan Kırgızistan uyruklu Melikan Nootieva için sosyal medyada yardım kampanyası başlatıldı

ANTALYA (AA) - Antalya-Korkuteli karayolunda yaralı halde bulunan Kırgızistan uyruklu kadın için sosyal medyada yardım kampanyası düzenlendi.

Yaklaşık 1,5 ay önce Antalya-Korkuteli karayolunda darp sonucu ağır yaralı halde bulunan ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırılan yabancı uyruklu kadın, hayati tehlikeyi atlattı.

Yoğun bakım servisinden çıkarılan ve hastanenin beyin cerrahi servisine alınan kadının, Kırgızistan uyruklu 22 yaşındaki Melikan Nootieva olduğu belirlendi. Şuuru halen kapalı olan genç kadının annesi de hastaneye gelerek kızına refakat etmeye başladı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Ramazanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın tedavisinin bir süre daha devam edeceğini söyledi.

Sol kolunu oynatamayan kadının ihtiyaçları için sosyal medyada yardım kampanyası başlatıldı. Antalya Yardımlaşma Platformu üyelerince başlatılan kampanyada, Nootieva için kısa sürede hasta bezi, hasta yatağı örtüsü, krem gibi yardımlar toplandı. Kampanya için yapılan duyuruda, genç kadının refakatçilerine yardımcı olmak üzere Rusça bilen bir bakıcı ihtiyacı olduğu da kaydedildi.

- Olay

Antalya-Korkuteli karayolunda yaklaşık 1,5 ay önce sürücüler, yol kenarında yaralı halde bir kadın olduğunu fark etmişti. Olay yerine çağrılan ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırılan kadın, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı.

Kafa travması geçirdiği, vücudunda kırık ve eziklikler tespit edilen kadının, solunum cihazına bağlı yaşam mücadelesi verdiği bildirilmişti. Olayla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından iki kişi gözaltına alınmış ve zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Melikan Nootieva'nın Antalya'ya iş bulmak amacıyla geldiği ancak burada fuhşa zorlandığı kişilerce darp edildiği öne sürülmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :