Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ile yüz ölçümü azaldı! Konya’da ilk çeyrekte ruhsat verilen daire sayısı 3 bin 630!

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ile yüz ölçümü azaldı! Konya’da ilk çeyrekte ruhsat verilen daire sayısı 3 bin 630!

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yılın ilk çeyreğinde yüzde 21,8 azaldı. Konya'da Ocak-Mart döneminde yapı ruhsatı verilen daire sayısı 3 bin 630, yapı kullanma izin belgesi verilen daire sayısı 4 bin 905 olarak açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Konya'da 2022 yılı Ocak-Mart döneminde yapı ruhsatı verilen daire sayısı 3 bin 630, aynı dönemde yapı kullanma izin belgesi verilen daire sayısı 4 bin 905 olarak açıklandı.

Türkiye'de yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yılın ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21,8 azaldı. Aynı dönemde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 22,5, daire sayısı yüzde 27,9 azaldı.

TÜİK'in açıkladığı yapı izin istatistiklerine göre; yılın ilk çeyreğinde yıllık bazda belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 22,5, daire sayısı yüzde 27,9, yüz ölçümü yüzde 21,8 azaldı.

Yapı ruhsatı verilen yapıların toplam yüz ölçümü 26,9 milyon metrekare olurken, bunun 14,9 milyon metrekaresinin konut, 6,6 milyon metrekaresinin konut dışı ve 5,4 milyon metrekaresinin ise ortak kullanım alanı olduğu görüldü.

Kullanma amacına göre en yüksek pay 17,8 milyon metrekareyle iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binaların oldu. Bunu 2,4 milyon metrekareyle bir daireli ikamet amaçlı binalar izledi.

YAPI KULLANMA İZİN BELGESİ

Ülke genelinde belediyeler tarafından verilen yapı kullanma izin belgelerinde bina sayısı, söz konusu çeyrekte 2021'in aynı dönemine göre yüzde 7,1, daire sayısı yüzde 2,4, yüz ölçümü yüzde 7,9 azaldı.

Bu yapıların toplam yüz ölçümü 30,4 milyon metrekare olarak hesaplanırken, bunun 17,7 milyon metrekaresini konut, 6 milyon metrekaresini konut dışı ve 6,7 milyon metrekaresini ortak kullanım alanları oluşturdu.

Kullanma amacına göre en yüksek pay 23,4 milyon metrekareyle iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binaların oldu. Bunu 1,3 milyon metrekareyle bir daireli ikamet amaçlı binalar izledi.

KONYA'DA YAPI RUHSATI VERİLEN DAİRE SAYISI

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Konya’da 2022 yılı Ocak-Mart döneminde yapı ruhsatı verilen daire sayısı 3 bin 630 oldu. Konya’da 2022 yılı Ocak-Mart döneminde yapı kullanma izin belgesi verilen daire sayısı 4 bin 905 olarak açıklandı.

TÜİK verilerine göre, Karaman’da 2022 yılı Ocak-Mart döneminde yapı ruhsatı verilen daire sayısı 175, aynı dönemde yapı kullanma izin belgesi verilen daire sayısı ise 467.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.