Yapı Kredi'den "Babalar Değişiyor, Toplum Değişiyor" projesine destek

Yapı Kredi'den "Babalar Değişiyor, Toplum Değişiyor" projesine destek

Yapı Kredi, Ülkem İçin Fonu’ndan elde edilecek gelirin yüzde 70’e yakınını bu projeye aktaracak

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi, Anne Çocuk Eğitim Vakfının (AÇEV) babalar için hayata geçirdiği "Babalar Değişiyor, Toplum Değişiyor" projesine destek oldu.

Yapı Kredi, cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve ev içi demokrasinin güçlenmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında, Ülkem İçin Fonu’ndan elde edilecek gelirin yüzde 70’e yakınını bu projeye aktaracak.

Banka açıklamasına göre, geçtiğimiz yıllarda engelli öğrencilerin eğitim koşullarını iyileştirmek için kullanılan Yapı Kredi Ülkem İçin Fonu, sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlamaya AÇEV’e verilen destekle devam ediyor.

Yapı Kredi Direktörü İmre Tüylü, "Babalar Değişiyor, Toplum Değişiyor" ile ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu:

"Yapı Kredi kadınların istihdamı, cinsiyet eşitliği gibi konularda sektöre liderlik etmenin sorumluluğunu taşıyan bir kurum. Bu nedenle AÇEV’in babaları odak noktasına alan, özellikle kız çocuklarının aile içindeki konumlarını ve eğitim hayatına katılımlarını iyileştirmeyi hedefleyen bu projesini çok önemsiyoruz.

Proje esas olarak babalara odaklanıyor ve babaların, çocukların bakım ve gelişiminde daha fazla sorumluluk üstlenmelerini ve onlarla daha fazla zaman geçirmelerini amaçlıyor. Babaların, çocukların hayatındaki ve aile içindeki rolü konusunda bilinç yaratmak amacıyla hayata geçirilen program, babalarda kalıcı davranış değişikliği yaratmayı da hedefliyor."


- 50 Baba Destek Programı kursu açılacak


Açıklamada verilen bilgilere göre, bilimsel temelli bir eğitim programı olarak AÇEV’in yetiştirdiği ve desteklediği gönüllü eğitimciler tarafından yürütülen proje, 14 hafta boyunca bölümler halinde uygulanıyor.

Babaların, çocuk gelişimi ile ilgili bilgi düzeyleri, cinsiyet eşitliği gözeterek çocuklar ve diğer aile bireyleri ile demokratik ilişki becerileri artırılmaya çalışılıyor. Çocuk gelişiminde destekleyici olan olumlu iletişim yöntemleri kullanmalarını sağlayacak bilgiler veriliyor.

Yapı Kredi’nin desteğiyle hayata geçirilen "Babalar Değişiyor, Toplum Değişiyor" projesi kapsamında Afyon, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya ve Muğla illerinde 50 Baba Destek Programı kursu açılarak 600 baba ve çocuğuna ulaşılması hedefleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :