Yapı Kredi, Göz ID uygulamasını Android'e taşıdı

Yapı Kredi, Göz ID uygulamasını Android'e taşıdı

Yapı Kredi Mobil'e "göz tarama" ile giriş imkanı tanıyan Göz ID uygulaması, Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlara da kullanılabilecek

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi Mobil'e "göz tarama" ile giriş imkanı tanıyan Göz ID uygulaması Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlara da taşındı.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de sektörde bir ilk olan ve öncelikle iOS tabanlı akıllı telefonlar için geliştirilen "göz tarama" ile mobil şubeye girme özelliği, artık Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda da kullanılabilecek.

2016 yılının son çeyreğinde mobil şubesini yenileyen Yapı Kredi, Göz ID uygulaması, QR kod ile ATM'ye dokunmadan hızlı para çekme ve çağrı merkezine direkt bağlanma gibi fonksiyonlarla bankacılık sektörüne birçok yenilik kazandırdı.

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, yenilikçi yaklaşım, müşteri odaklı anlayış ve sektörün dijital dönüşümüne öncülük etme vizyonları doğrultusunda geliştirdikleri ve hizmete girdiği andan itibaren ilgi gören Göz ID uygulamasını Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlara da adapte ettiklerini bildirdi.

Doğan, bundan böyle müşterilerinin göz tarama özelliği ile Android tabanlı akıllı telefonlar üzerinden de tek hamlede mobil şubeye daha hızlı, kolay ve güvenli giriş yapabileceğini ifade etti.

Yapı Kredi'nin geçmişinden gelen öncü rolü doğrultusunda 2016 yılının son çeyreğinde yenilenen Yapı Kredi Mobil ile çağdaş bankacılık devrini başlattığını aktaran Doğan, şunları kaydetti:

"Müşterilerimiz yenilenen Yapı Kredi Mobil uygulamasında tutarı belirleyerek ATM'lerden hiçbir tuşa dokunmadan sadece QR kod ile para çekebiliyor. Ayrıca mobil şube üzerinden çağrı merkezimizi arayan müşterimiz kendini tanıtmasına gerek kalmadan daha hızlı hizmet alabiliyor. Yapı Kredi Mobil'e entegre edilen Google Search altyapısı ile müşterilerimiz arama sonuçlarından işlemlere, ödeme yapacakları faturaların kurumlarına ve Akıllı Rehber kayıtlarına hızlı erişim sağlayarak direkt işlem yapabiliyor. Ayrıca EFT ya da havale seçimi yapmaya gerek kalmadan hızlıca para gönderilebiliyor, para transferi yaparken taksitli nakit avans kullanabiliyor, üçüncü kişilerle IBAN, dekont, hesap özeti, varlık ekstresi ve hesap hareketlerini paylaşabiliyor. Mobil şubeye giriş yapmadan piyasalarla ilgili detaylı bilgilere de erişebiliyor."

Doğan, Türkiye'nin dijital bankası olarak müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırmaya ve ilklere imza atmaya devam edeceklerini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :