Yangın yaklaşıyor, vatandaş hortumla direniyor

Yangın yaklaşıyor, vatandaş hortumla direniyor

İzmir'in Buca ilçesinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek yerleşim yerlerine kadar ilerledi. Bazı mahallelerde tahliyeler başlarken, vatandaşlar yangını hortumlarla engellemeye çalıştı.

İzmir’in Buca ilçesine bağlı Kaynaklar mevkiinde saat 15.50 sıralarında çıkan orman yangını, kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Rüzgarın etkisiyle kontrolden çıkan alevler, yerleşim alanlarına doğru ilerlemeye başladı.

Zafer ve Yıldızlar mahalleleri tehlike altında

Yangın, Zafer Mahallesi’nden Yıldızlar Mahallesi’ne kadar yayıldı. Alevlerin yaklaşması üzerine bazı mahallelerde tahliye işlemleri başlatıldı. Vatandaşlar, hortumlarla evlerini sulayarak alevlerin yayılmasını önlemeye çalıştı.

Havadan ve karadan yoğun müdahale

Yangına müdahale için bölgeye 3 uçak, 3 helikopter ve çok sayıda arazöz sevk edildi. Ekipler, hem havadan hem karadan söndürme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ancak yangının, İzmir-Aydın Otobanı ile Kısık Sanayi Sitesi yönüne doğru ilerlediği bildirildi.

Yetkililerden dikkat çağrısı

Yetkililer, bölge halkını dikkatli olmaları ve yapılan uyarılara uymaları konusunda uyardı. Yangının kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili incelemeler ise devam ediyor.

Yangın yaklaşıyor, vatandaş hortumla direniyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.